Úvod Neprehliadnite vlavo HTC: Masívny pokles zisku v 1. štvrťroku 2012

HTC: Masívny pokles zisku v 1. štvrťroku 2012

2

Spoločnosť HTC, druhý najväčší výrobca smartfónov v Ázii oznámil 70% medziročný pokles zisku za 1. štvrťrok 2012. Analytici predpovedajú, že tento stav je dočasný a druhý kvartál roku 2012 bude s výrazným nárastom tržieb.

Našťastie pre fanúšikov a akcionárov je prvý štvrťrok považovaný za prechodný a tento stav bol viac menej očakávaný. Podľa vyhlásení finančného riaditeľa HTC, Winstona Younga, je to len akési pokračovanie nepriaznivého 4.štvrťroku 2011, pretože HTC neuspokojilo výrobkami svojich zákazníkov a nestíhali konkurovať ostatným výrobcom a zariadeniam tipu Galaxy SII alebo Galaxy Note. Táto situácia mala za dôsledok prehodnotenie politiky spoločnosti v smere zamerať sa na kvalitu a nie kvantitu.

V nasledujúcom štvrťroku sa očakáva nadštandardný hospodársky výsledok vzhľadom na sériu One, z ktorej vzbudil veľkú pozornosť hlavne model One X, ktorý momentálne patrí k naozaj očakávaným a jeho hardware v kombinácii s Androidom 4.0 ICS a dizajnovým prevedením patrí k špičke v tomto odvetví. Bude naozaj zaujímavé sledovať jeho predajnosť v konkurencii čoskoro predstaveného Galaxy SIII, ktorý má masívnu základňu fanúšikov a bude pravdepodobne lámať predajné rekordy Samsungu. Uvidíme, aký bude finančný osud spoločnosti HTC v blízkej budúcnosti a určite vás budeme o tom informovať.

 

[androidauthority.com]