Úvod Neprehliadnite vlavo Android tablety získavajú na popularite, do konca roka 2012 pravdepodobne zosadia z...

Android tablety získavajú na popularite, do konca roka 2012 pravdepodobne zosadia z trónu iPad

2

Keď si zoberieme, že v roku 2010 na konci druhého kvartálu vlastnil produkt od Apple iPad 96% trhu s tabletmi, tak mal ku koncu roku 2011 už len 54,7%. Jeho hlavný konkurent Android tablet si pomaličky, ale isto vybojováva svoje prvenstvo na trhu. 

Na obrázku nižšie je vidieť porovnanie podielu na trhu medzi iPadom s iOS, Android tabletmi a tabletmi s iným operačným systémom. Je zaujímavé, že s jednou spoločnosťou (Apple) súperi xxx iných spoločností, ktoré ponúkajú operačný systém Android v ich produktoch celkom dlhú dobu, a až teraz sa zdá, že na trón sadnú do konca roka 2012 tablety s malým zeleným robotom. Graf na obrázku nezobrazuje podiel na trhu z roku 2012, čo by mohlo prilepšiť Apple, pretože pred nedávnom predstavila pokračovanie úspešného tabletu iPad 4G s vysokým výkonom a vysokým rozlíšením displeja. Ten by mohol opäť získať pár percent z podielu na trhu s tabletmi pre kalifornské jabĺčka.

Rast popularity Android tabletov zapríčinili najmä nízke ceny niektorých sérií od rôznych výrobcov, ktorí dokázali pomocou nízkych výrobných nákladov a lacných dielov vyhotoviť tak výhodný produkt, že si ho dokážu zaobstarať aj obyvatelia s naozaj nízkym príjmom v menej rozvinutých krajinách. Príchod Nexus tabletu od spoločnosti Google by mohol tiež výrazne zobrať nejaké to percento od konkurencie, najmä vďaka ohlasovanej nízkej cene.

Momentálne nám nezostáva nič iné, ako čakať na výsledky z predaja v roku 2012. Osobne si myslím, že Android naozaj získa väčšinu trhu v tomto roku, pripravované tablety od popredných výrobcov Android zariadení by mohli osloviť veľké publikum zákazníkov.

 

Zdroj: www.androidauthority.com