Úvod Neprehliadnite vlavo Víťazstvo Samsungu v spore s Apple o…

Víťazstvo Samsungu v spore s Apple o…

1

“ Slide to Unlock“. Toto gesto na odomykanie obrazovky, ktoré má Apple patentované sa stalo ďalším predmetom súdneho sporu týchto dvoch rivalov. Súdne ťahanice, zdá sa, nemajú konca kraja ale tento krát to bolo v prospech Samsungu. Aspoň zatiaľ.

Okresný súd v Nemecku pozastavil konanie v prípade sporu o tento patent, pretože má pochybnosti o duševnom vlastníctve spoločnosti Apple priamo k tomuto objektu. Predsa len, dať si patentovať gesto posunu prstu po obrazovke je prinajmenšom divné. Prípad je sám o sebe mätúci, pretože Apple má niekoľko patentov na rovnaké inovácie, a okrem toho je Apple zažraný do inej právnej bitky so spoločnosťou Motorola Mobility.

Už spomínaný okresný súd odložil svoj verdikt, ale s tým, že bude čakať na konečné rozhodnutie Spolkového patentového súdu v Mníchove. Tento prípad sa bude rozhodovať v prvom štvrťroku 2013. Samsung sa vyjadril v e-mailovom vyhlásení:

„Veľmi sme privítali rozhodnutie okresného súdu o prerušení konania a náš rad Galaxy zariadení zostane k dispozícii spotrebiteľom v Nemecku.“

Apple sa zatiaľ odmietol vyjadriť, no je veľmi nepravdepodobné, že patentový súd v Mníchove obnoví konanie. Špekuluje sa, že „Slide to Unlock“ spor bude nakoniec neúspešný a súd ho zruší úplne. Rôzne patentové vojny budú určite aj naďalej pokračovať, no zákaz predaja niektorého zo zariadení sa v blízkej budúcnosti konať nebude.

 

[androidpit]