Úvod Neprehliadnite vlavo Projekt Mayhem: Android 4.0 pre Nokiu N9

[Video] Projekt Mayhem: Android 4.0 pre Nokiu N9

0

Nokia N9 bol posledný pokus fínskeho výrobcu o použitie open source mobilného operačného systému na báze Linuxu s názvom MeeGo. Tento pokus im nevyšiel a MeeGo si veľkú popularitu nezískalo, no je tu ešte jedna možnosť použitia otvoreného OS na základoch Linuxu. Áno správne, je to Android.

Hardware zariadenia síce nie je špička ale je určite dostačujúci. Nokia N9 je vybavená jednojadrovým, 1 GHz procesorom OMAP, fungujúcim s 1 GB pamäťou RAM a displej má veľkosť 3,9 palca. Fanúšikom Nokie túžiacich po Androide sa splnil sen. Skupina s názvom NITDroid práve vydala Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich určený na portovanie do Nokie N9.

 

 

Pokusy o import Androidu do Nokie tu boli už predtým, no toto je prvá stabilná verzia, ktorá je celkom funkčná a mal by poskytnúť hladký ICS zážitok. Aj keď je pravda, že narazíte na niekoľko problémov s akcelerometrom a prehrávaním videa na YouTube, ktoré je trochu trhané. Ale zvyšné funkcie Androidu by mali fungovať tak ako majú, vrátane multi-touch dotykového ovládania, audio a video prehrávania, rovnako ako hardware tlačidlá a USB / Bluetooth. Celé toto úsilie dostalo názov projekt Mayhem a podrobné informácie ako aj návod na inštaláciu nájdete na NITDroid Development Fóru.

 

Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ponaehOrFN8[/youtube]

 

[androidauthority.com]