Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: Wifi Analyzer

Tip na aplikáciu: Wifi Analyzer

1

Ak budem tvrdiť že 90% percent z čitateľov nášho webu má doma bezdrôtovú sieť Wi-Fi, tak myslím že nebudem ďaleko od pravdy. Predsa v dnešnej dobe, keď už takmer každý mobil má Wi-Fi, tak je to samozrejmosť, mať doma krabičku ktorá sa volá router a poskytuje nám možnosť pripojiť sa na vysokorýchlostný internet.

Lenže ako to tak býva, tak množstvo routerov v našom okolí, zahlcuje pásmo 2.4ghz na ktorom pracuje väčšina routerov. Čiže logicky z toho vyplýva že rýchlosť internetu bude klesať. Ale aj v tomto prípade je možnosť ako si pomôcť, a to prepojiť sa na čo najmenej zahltený kanál.

 

Práve v takýchto prípadoch prídu vhod aplikácie ako Wifi Analyzer. Jedná sa o jednoduchý program, ktorý slúži na analyzovanie Wi-Fi sietí vo vašom okolí resp. vo vašom dosahu. V programe sa nachádza 5 základných obrazoviek, na ktorých sa zobrazujú kanály v rozmedzí ktorých pracujú siete vo vašom okolí. Na nasledujúcich obrazovkách sa zobrazuje sila signálu, kanále, frekvencia a v neposlednom rade hodnotenie kanálov ktoré je pre správne nastavenie routeru v tomto prípade nevyhnutné.

Jedná sa o celkom šikovnú utilitku ktorá nám môže v mnohých prípadoch pomôcť ku správnemu nastaveniu  routeru. Čiže ak máte problém s rýchlosťou tak, stačí stiahnuť program z Play store skontrolovať kanál a v prípade potreby ho potom zmeniť cez nastavenie vášho routeru.

Video

[youtube]M7PTIn-dW4c#![/youtube]

Galéria

[nggallery id=101]

 

[app]com.farproc.wifi.analyzer[/app]

[no_toc]