Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: Sports Tracker

Tip na aplikáciu: Sports Tracker

4

Určite sa medzi používateľmi zariadení s Androidom nájdu aj mnohí športovci. Práve pri nich sa otvára možnosť využiť smartphone ako šport tester. V tomto prípade je množstvo poskytovaných aplikácií nepreberné. Preto vám dnes predstavím jeden z tých podarenejších programov a to Sports Tracker.

Sports Tracker je aplikácia ktorá je vyvíjaná už niekoľko rokov, jej vývoj začal ešte v dobe zariadení s operačným systémom Symbian S60 3rd Edition . Aplikácia je v dnešnej dobe dostupná pre zariadenia s Androidom, iOS, Windows Phone a Symbianom.

Aplikácia má veľmi príjemné užívateľské rozhranie, ktoré s nami vie komunikovať len v anglickom jazyku. Ale keďže prostredie je intuitívne spracované, tak na jeho úplne zvládnutie stačí základná znalosť Anglického jazyka.

  

Po spustení aplikácie sa nám zobrazí úvodná obrazovka, na ktorej môžeme vidieť počet tréningov, čas, vzdialenosť a spálené kalórie. Okrem týchto informácií tam nájdeme informácie o poslednom tréningu a o východe a západe slnka. Na spodku aplikácie sa nachádza najpodstatnejšie tlačidlo v aplikácií. Tlačidlo na spustenie nového tréningu . Pri tvorbe nového tréningu máme ne výber z dvoch možností, aktivity a možnosti automatickej pauzy. Po potvrdení už stačí stlačiť tlačidlo Start a začať trénovať.

Čo sa aktivít týka tak na výber máme: Beh, Chôdzu, Cyklistiku ( Horskú aj Cestnú), Turistiku, Korčuľovanie, Lyžovanie, Beh na lyžiach, Veslovanie, Kanoistiku a Golf. Taktiež je možné nakonfigurovať si 6 vlastných aktivít.

  

Počas tréningu je možné sledovať čas, vzdialenosť, rýchlosť, priemernú rýchlosť a trasu na google mapách. Na ostatných plochách sa zobrazujú údaje ako prevýšenie, rýchlosť na poslednom kilometri, čas a rýchlosť na 1/2/5 km, graf rýchlosti a prevýšenia a v neposlednom rade graf srdcového tepu.

Všetky tieto údaje sa zaznamenávajú a po ukončení tréningu je možné ich synchronizovať na server Sports-tracker.com priamo z aplikácie. Následne si ich športovec môže vyhodnotiť priamo na stránke.

 

Video

[youtube]QQUffYt8fRk[/youtube]

Medzi zaujímavé vychytávky by som zaradil, hlavne možnosť prehliadať si tréningy ostatných športovcov priamo v aplikácií. Vďaka tejto feature môžete svoje tréningy porovnávať so svojimi kamarátmi či ostatnými športovcami.

Vrátim sa ešte ku možnosti merania srdcového tepu. Aby ste mohli využiť túto funkciu, musíte vlastniť hrudný pás od firmy Polar alebo pás vyrobený priamo pod značkou Sports Tracker.

Medzi najväčšie výhody aplikácie patrí to, že je poskytovaná zadarmo a jej spracovanie je na veľmi vysokej úrovni. Z môjho pohľadu sa jedná o jednu z najlepších aplikácií určených pre športovcov. Čiže ak chcete začať športovať s vaším smartfónom tak šup šup stiahnuť aplikáciu z Play Store a začať športovať, keď už je von tak pekne a teplo.

 

Galéria

[nggallery id=97]

[app]com.stt.android[/app]