Úvod Novinky Samsung vyrába Retina displeje s vysokým rozlíšením pre nový iPad… Počkať, čože?

Samsung vyrába Retina displeje s vysokým rozlíšením pre nový iPad… Počkať, čože?

2

Podľa Bloomberg a prehláseniu manažéra iSuppli Vinita Jakhanwal-a spĺňa spoločnosť Samsung požiadavky audítorov z Apple v kvalite a prešla tak prísnym výberom ako dodávateľ častí nového iPad-u. Nie je sa čomu ani čudovať, Samsung disponuje veľkými výrobnými kapacitami a s kvalitnou podnikovou kultúrou dokáže vyrábať naozaj produkty, ktoré splnia požiadavky aj najnáročnejšieho zákazníka. 

Informácie hovoria o výberovom konaní troch známych spoločností: LG, Sharp a Samsung, v ktorom ale uspela len spoločnosť Samsung. Dôkazom jej kvality sú veľké prechádzajúce skúsenosti v tejto brandži, pekné AMOLED displeje v Galaxy S2 alebo inteligentné televízory, na ktoré je naozaj pôžitok sa pozerať, hovoria za všetko.

Výroba displejov pre Apple je Samsungu veľmi prospešná, nie len, že sa môže tešiť na poriadny zisk, ale dokonca získa skúsenosti, výrobne postupy a plány pre pripravované Samsung Android zariadenia, ktoré by mali tiež disponovať displejmi s vysokým rozlíšením.

Podľa rôznych špekulácií pracuje Samsung na novom Android tablete, ktorého súčasťou bude 11.6-palcový displej s 2560 x 1600 WXQGA rozlíšením a Exynos 5250 2GHz (2x ARM Cortex-A15 CPU a 4-jadrový ARM Mali-T604 GPU). Ten by mal byť konečne pravou Android konkurenciou pre novinku od Apple.

Nedávno predstavený iPad tretej generácie tvorí krásny Retina displej s vysokým rozlíšením 2048-x-1536-px (264 ppi), vďaka ktorému je všetko, čo zobrazuje oveľa krajšie a príjemnejšie pre naše oči. Tento tablet príde na pulty predajní pravdepodobne 16. Marca.

Zdroj: Bloomberg