Úvod Novinky Podiel Android tabletov na trhu neustále rastie, v roku 2016 budú mať...

Podiel Android tabletov na trhu neustále rastie, v roku 2016 budú mať väčšinu

0

Celkom zaujímavé, že si jedna jediná spoločnosť doteraz drží viac ako 50% podiel na trhu s tabletmi. No tento monopol z predaja iPadov sa pomaličky Apple končí a nastupujú zariadenia s Androidom. Tablety s týmto operačným systémom predstavujú vďaka nízkym cenovkám, ale aj s väčším počtom variantov, veľkú hrozbu pre kalifornské jabĺčko. 

To získalo v poslednom kvartáli roku 2011 približne 54.7% z celkového podielu na trhu s tabletmi. V predchádzajúcom kvartáli bolo toto číslo pre Apple až 61.5%, čo znamená stratu podielu medzi tretím a štvrtým kvartálom 2011 o 6.8%. Na tomto páde má najväčšiu zásluhu tablet Kindle Fire od Amazonu, ktorého sa predalo v štvrtom kvartáli 2011 niečo cez 4.7 milióna kusov a získal si tak až 16.8% podielu.

 

Ako je vidieť z grafu, Android každým rokom získava viac a viac podiel na trhu s tabletmi. Vďaka čoraz väčšej popularite a dostupnosti si začínajú ľudia obľubovať aj tento operačný systém v týchto zariadeniach, keďže si môžu vybrať z lacných alebo drahých , či malých alebo veľkých Android tabletov.

Podľa všetkého analytici nepredpokladajú, že by Windows 8 od Microsoftu zožal úspech a získal si tak viac ako pár trápnych percent na trhu s tabletmi. Bude to len ďalší prepadák, ako všetky ostatné produkty od tejto spoločnosti.

Zdroj: modmyi.com