Úvod Novinky Nový Android smartfón Panasonic Eluga príde na trh v Japonsku 29. marca,...

Nový Android smartfón Panasonic Eluga príde na trh v Japonsku 29. marca, v Európe až v apríli

0

Nový smartfón od spoločnosti Panasonic s podareným dizajnom konštrukcie príde na európsky trh v apríli. Bude niesť názov Eluga a má pre budúcich majiteľov prichystanú malú špecialitku: certifikáciu medzinárodnou normou IP57, ktorá by mala „na papieroch“ zaručiť vyššiu odolnosť voči piesku a vode.

Takáto vlastnosť určite poteší nejedného aktívneho človeka a zároveň aj nadšenca Androidu, ktorému sa neraz stalo, že si nechtiac, alebo mu niekto nechtiac oblial jeho drahý smartfón tekutinou.

Podľa vyjadreniu Panasonic bude Eluga obsahovať aj „Eco Mode“. Špeciálnu funkciu na šetrenie energie, ktorá vypne nepodstatné funkcie, ak smartfón zaznamená nízku dispozíciu energie.

 

Konštrukcia smartfónu je vyhotovená v rozmeroch 123×62.0x7.8 mm. Norma IP57 by mala zabezpečiť ochranu pred poškodením do jedného metra po dobu 30 minút vo vode. Panasonic Eluga disponuje aj 4.3-palcovým OLED displejom s rozlíšením 960×540 qHD, 8 MPx zadnou kamerou s automatickým zaostrovaním a 8 GB vnútornou pamäťou, dvoj-jadrovým procesrom s 1 GHz frekvenciou OMAP4430 a nebude chýbať ani aktualizácia z Androidu 2.3 na Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ktorá pravdepodobne prebehne do leta 2012.

Celkom zaujímavý kúsok s nádychom umeleckej práce a zvýšenou odolnosťou na spoločnosť Panasonic, ktorá sa bude určite v najbližšej dobe snažiť vybojovať si svoje miesto na európskom trhu s Android zariadeniami.

Špecifikácie Panasonic Eluga

  • 4.3″ qHD displej
  • NFC
  • 8GB vnútornej pamäte
  • 8MP zadná kamera
  • Dvoj-jadrový 1 Ghz procesor OMAP4430
  • Android 2.3
  • Váha 103 gramov

Zdroj: www.androidpolice.comwww.androidpolice.com, www.youtube.com