Úvod Neprehliadnite vlavo Generálny riaditeľ Nvidie naznačuje príchod Tegra 3 tabletu za 199$

Generálny riaditeľ Nvidie naznačuje príchod Tegra 3 tabletu za 199$

0

To, že tablety sú medzi používateľmi čoraz viac obľúbené svedčí aj konkurenčný boj  tomto segmente. Zaujímavé je najnovšie vyjadrenie generálneho riaditeľa NvidieLen-Hsun Huanga, pre New York Times.

Riaditeľ Nvidie spomína, že rokujú z výrobcami o tablete pravdepodobnej veľkosti 7 palcov, ktorý bude vybavený ich Tegra 3 procesorom. Hlavným argumentom je cena, za ktorú má byť tablet dostupný na trhu a ktorá by mala byť 199$. Riaditeľ dokonca hovoril že by sme sa tohto nového zariadenia mohli dočkať už toto leto ale nekonkretizoval, o akého výrobcu pôjde. Neoficiálne informácie hovoria, že riaditeľ narážal na výrobcu Asus, ktorý má na svedomí pripravovaný tablet Google Nexus.

 

O tom so dokonca hovorí, že jeho cena bude stlačená až na 150$. Či to bude Asus alebo iný výroba sa necháme prekvapiť, ale jedno je isté, že momentálne cenovo dostupnejšie tablety Kindle Fire budú mať veľkú konkurenciu a pre mňa ako konečného spotrebiteľa je cena 199$ naozaj zaujímavá. Aj keď by som možno radšej uvítal namiesto 7 palcového displeja 10 palcový.

 

[talkandroid.com]