Úvod Neprehliadnite vlavo Čínsky trh: Samsung vs Apple

Čínsky trh: Samsung vs Apple

1

Tentokrát sa nejedná o nový súdny spor ale ide o porovnanie podielu týchto dvoch rivalov na čínskom trhu, ktorý je jedným z najväčších vôbec. Android zostáva najobľúbenejším operačným systémom na celom svete, a iPhone je všeobecne najpredávanejší individuálny smartfón vo väčšine krajín. Väčšine krajín s výnimkou Číny.

Nedávna správa agentúry Bloomberg ukazuje, že Apple má 7,5% podiel predaja smartfónov na čínskom trhu, a patrí mu piate miesto obľúbenosti výrobcov v krajine. Samsung obsadil prvé miesto so zdravým 24,3% podielom predaja, čo je značný trojnásobný rozdiel oproti konkurentovi.

Za týmito super číslami Samsungu stojí veľká podpora troch najväčších operátorov v krajine za posledné štyri roky, a to konkrétne China Mobile (655 miliónov predplatiteľov), China Unicom (200 miliónov predplatiteľov) a China Telecom (129 miliónov zákazníkov). Apple spočiatku predával iPhone iba prostredníctvom China Unicom a len nedávno začal spolupracovať s China Telecom. Určite bude zaujímavé sledovať či si Samsung obrovský náskok udrží, alebo mu Apple začne dýchať na krk.