Úvod Novinky Android užívatelia stále nechápu zmene mena Android Marketu

Android užívatelia stále nechápu zmene mena Android Marketu

5

Odkedy sa Google rozhodol zmeniť meno Android Marketu na Google Play Store bez akéhokoľvek varovania, sa snažia média okolo sveta napraviť ich chybu. Niektorí operátori, ako americký Verizon alebo anglický T-Mobile začali rozosielať sms správy, ktoré upozorňujú, že Google Market sa premenoval na Play Store.

Zatiaľ čo si väčšina ľudí, ktorí bažia za hrami a aplikáciami zmeny všimla, tak zostalo aj veľa takých, ktorí o tejto zmene nemajú ani potuchy. Preto by sme chceli poprosiť všetkých, ktorí majú v rodine alebo medzi priateľmi ľudí, ktorí nesledujú dianie okolo Androidu aby im dali vedieť o tejto nečakanej zmene. Už pár krát sa mne, ako aj ostatným redaktorom nielen zo Slovenska stalo, že sa na nich obracali ľudia, ktorí nevedeli kam im zmizol Android Market.

O tejto zmene sme publikovali článok, ktorý vysvetľuje prečo k takejto zmene došlo, a aké výhody to so sebou prináša.

Aj keď zmena mena na viac univerzálnejšie dáva zmysel, keďže Google nemá pod sebou len android hry a aplikácie, no aj hudbu, filmy a knihy, stále nerozumiem tomu menu. Veľa ľudí je rozhorčených, mne sa to tak isto nepáči, radšej by sme uvítali názvy ako „Google Store“ alebo „Google Market“.