Úvod Neprehliadnite vlavo India bude študentom rozdávať tablety zadarmo!

India bude študentom rozdávať tablety zadarmo!

1

Študenti v Indii sa majú naozaj na čo tešiť. Kapil Šibal, indický minister rozvoja ľudských zdrojov má v pláne rozdávať všetkým študentom tablety zadarmo. A ako to bude fungovať?

 

Vláda zaplatí polovičnú cenu, zatiaľ čo školy zaplatia druhú polovicu ceny tabletu. Pokiaľ si myslíte že to musí byť finančne náročné tak vás vyvedie z omylu cena tabletu. Jedná sa totižto o tablet s názvom Aakash, ktorý je v Indii predajný hit s cenou 60 $! Zariadenie disponuje 7 palcovým displayom, procesorom ARM 11 a 256MB RAM pamäťou. Tablet beží na Androide 2.2 Froyo.

Napriek tomu že sa nejedná o žiadneho hardware tigra, študentom určite low-end tablet pomôže v ich vzdelávaní, napríklad pri písaní alebo rozposielaní učebných textov a prác, poprípade učebnice budú používané v elektronickej podobe a prispeje tiež k lepšej komunikácii medzi študentami a učiteľmi. Z toho vyplýva ďalšia nesporná výhoda a to, že študenti nebudú musieť do školy vláčiť ťažké aktovky plné učebníc a nepoužívaním papierových zošitov a učebníc sa ušetrí životné prostredie. Myslím že naši študenti by takúto pomoc určite tiež ocenili, no že sa to isté stane u nás je viac ako nepravdepodobné.