Úvod Neprehliadnite vlavo Americká vláda dostane špeciálne zabezpečený Android

Americká vláda dostane špeciálne zabezpečený Android

0

Táto novinka pravdepodobne zasiahla RIM s ich Blackberry tvrdšie než kohokoľvek iného, hlavne preto, že keď sa jednalo o veľké spoločnosti a vládu, boli vždy ich prvou voľbou. Teraz však nastala doba, keď si firmy, vláda, armáda a iné vládne zložky vyžiadali práve Androidy ako ich zabezpečené zariadenia.

Momentálne to v zahraničí, hlavne USA funguje tak, že zabezpečené dokumenty si zamestnanci nemôžu prezerať na klasických smartphonoch. Musia používať vládou zabezpečené modely, ktoré môžu byť aj 5 rokov staré bez dotykovej obrazovky. Toto je pre veľa vysoko postavených ľudí neakceptovateľné, keď pre svoje osobné potreby používajú oveľa modernejšie zariadenia.

Jedna z najdôležitejších funkcií takéhoto upraveného Androidu je možnosť zablokovať akúkoľvek požiadavku aplikácie. Google nepovoľuje normálnym užívateľom meniť požiadavky aplikácií, pravdepodobne preto, že to chcú uľahčiť vývojárom, ak by ich aplikácia náhodou nepracovala bez určitých povolení.

Aj keď chápeme ich dôvodom, stále by sme však ocenili ak by Google klarifikoval niektoré z ich „povolení“ keďže sa ľudia veľmi ľahko vydesia, keď SMS aplikácia požaduje prístup k internetu (väčšinou len na stiahnutie reklám) alebo zápis/čítanie na SD kartu (čo môže byť spôsobené len tým, že si aplikácia svoje dáta ukladá na SD kartu).

Preto si myslíme, že či Google zmení ich pohľad na povolenia, ktoré si aplikácie vyžadujú alebo nie, rozhodne by mali upraviť spôsob akým si ho tie aplikácie vypýtajú. Momentálne je to tak neprehľadné, že užívatelia tie povolenia odsúhlasia tak, či onak.

Jedna zaujímavá informácia ale poukazuje na to, že takýto upravený zabezpečený Android dokážu dodať do dvoch týždňov. Áno, do dvoch. To robí z našich milovaných výrobcov amatérov, keď im to dokáže zabrať aj šesť mesiacov.

Otázkou už len ostáva, či Americká vláda dostane Ice Cream Sandwich skôr ako my :)