Úvod Novinky Vy máte root smartfónu? My máme pre vás aplikácie

Vy máte root smartfónu? My máme pre vás aplikácie

3

Pokiaľ ste čítali náš článok ako pomocou aplikácie Unlock Root rýchlo a jednoducho odomknúť váš smartfón a trúfli ste si na to, máme pre vás pár vychytávok v podobe aplikácií, ktoré by ste inak ako bez rootu nemohli používať.

Screenshot

Táto aplikácia vám umožní urobiť screenshot vašej obrazovky smartfónu. Stačí otvoriť aplikáciu nastaviť časovú odozvu, poprípade kvalitu a presunúť sa do obrazovky ktorú chcete zachytiť. Ale úplne najjednoduchšie je povoliť v nastaveniach aplikácie položku „Shake the phone to take a screenshot“ a jednoducho iba zatrasiete smartfónom a screenshot je hotový!

[app]com.geeksoft.screenshot[/app]

Root Uninstaler

Na túto aplikáciu ja osobne nedám dopustiť. Dokáže odinštalovať akúkoľvek systémovú aplikáciu ktorá vám „zavadzia“ alebo ju jednoducho nepoužívate. Pochopiteľne vám odinštaluje aj nesystémové, vami nainštalované aplikácie, poprípade ich môžete nechať len „zamrznúť“ aby sa nespúštali. Pokiaľ v nastaveniach povolíte autobackup všetky vaše inštalácie ktoré spravíte v smartfóne sa uložia v podobe súboru .apk na pamäťovej karte takže máte skvelú zálohu! Upozorňujeme že táto aplikácia je pre skúsenejších používateľov a odinštalovanie niektorých systémových prvkov môže viesť k znefunkčneniu zariadenia.

 

[app]com.rootuninstaller.free[/app]

AnTuTu CPU Master

Myslíte si že procesor pracuje na frekvenciách daných práve výrobcom? Pokiaľ máte root môžete to zmeniť! Keď hráte náročnú hru môžete procesor vypeckovať na plno a napríklad pri nabíjaní alebo vypnutej obrazovke nastaviť automatické zníženie frekvencie čo vedie k úspore batérie. Nechýba kontrola teploty batérie a komplexné informácie o systéme.

 

[app]com.antutu.CpuMasterFree[/app]

Root Explorer

Určite máte vo vašom smartóne nainštalovaný nejaký file manager, no tento vám umožní prístup aj do systémových priečinkov kde môžete mazať, presúvať a kopírovať rôzne súbory. Je síce platená, ale investícia sa mnohým určite oplatí. Znovu upozorňujeme že aplikácia je pre skúsených používateľov. Vvymazanie jedného nesprávneho súboru môže viesť k znehodnoteniu vašeho Androidu.

 

 [app]com.speedsoftware.rootexplorer[/app]