Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: iOnRoad

Tip na aplikáciu: iOnRoad

1

Aplikácia iOnRoad vyhrala v roku 2011 súťaž Summit Mobile App, takže určite stojí za povšimnutie. A o čo vlastne ide? Táto aplikácia prispieva k bezpečnosti na cestách, a to spôsobom, že merá vzdialenosť a časový odstup vozidla pred vami, a včas vás upozorní ak ste v nebezpečenstve.

Využíva pri tom kameru a GPS senzory vašeho zariadenia v kombinácií so zložitými algoritmami rozpoznávania obrazu v reálnom čase. Podobné systémy nájdeme u automobilov vyšších tried a stoja veľké sumy peňazí. 

Pritom iOnRoad je zadarmo! Dokáže vás audiovizuálne varovať pred vybočením z jazdného pruhu čo môže napríklad pri mikrospánku zachrániť život. Môžete si viesť knihu jázd a čo je vynikajúce, aplikácia dokáže bežať na pozadí, a je kompatibilná napríklad s Google Maps, Waze alebo Sygic. Na bezproblémový chod tejto aplikácie budete potrebovať zariadenie minimálne s Androidom 2.2, 1Ghz procesorom a VGA videom 640×480. Aplikácia spotrebuje pomerne veľa energie, takže odporúčame auto nabíjačku. Jedná sa o beta verziu, ale vývojári aplikáciu neustále zlepšujú a pracujú na nej. Zoznam podoprovaných zariadení nájdete na http://www.ionroad.com/download-ionroad.

Za tip na aplikáciu ďakujeme Adamovi Žembovi.

 

Galéria

[nggallery id=48]

 

Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hEKe4wR262I[/youtube]

[app]com.picitup.iOnRoad[/app]