Úvod Aplikácie Tip na aplikácie: Čo by vo vašom smartfóne nemalo chýbať?

Tip na aplikácie: Čo by vo vašom smartfóne nemalo chýbať?

1

Našli ste si pod vianočným stromčekom nový Android smartfón a neviete čo do neho „natlačiť“? Alebo ste Android platforme verní už dlhšie a máte pocit, že vám tam niečo chýba? Tak čítajte ďalej, pripravili sme pre vás pár aplikácií, ktoré by vo vašej mašinke nemali chýbať, a ktoré urobia z nej vašeho plnohodnotného asistenta.

Dolphin Browser HD

Pochopiteľne základom všetkých smartfónov je internetové pripojenie, bez ktorého to jednoducho nepôjde a na samotné prehliadanie internetu budete potrebovať kvalitný browser. V drvivej väčšine je predinštalovaný prehliadač tou najlepšou voľbou. Je rýchly, podporuje flash, ponúka širokú škálu nastavení a vytvárania záložiek. No pokiaľ by ste chceli vyskúšať predsa len nejakú alternatívu na Android Markete máte bohatý výber, ako napríklad Operu či Mozzilu. Medzi tie podarené patrí určite Dolphin browser ktorý ponúka zaujímavé funkcie. Stačí len vyskúšať.

[app]mobi.mgeek.TunnyBrowser[/app]

Facebook for Android

V dnešnej dobe pretkanej sociálnymi sieťami vám určite nesmie chýbať aplikácia najväčšej z nich, Facebook pre Android. V aplikácií nechýba plnohodnotný chat, prezeranie a nahrávanie fotografií či videí, klasická nástenka a upozornenia v reálnom čase.

[app]com.facebook.katana[/app]

Youtube

Najväčší server pre zdieľanie videí Youtube a jeho alikácia je už určite vo vašom mobile predinštalovaná no pre istotu vám ponúkneme aj tú. Môžete prezerať videá z celého sveta v HD kvalite, pokiaľ máte na Youtube vytvorený účet nechýba možnosť uploadovať svoje videá, poprípade prídávať vaše názory, komentáre a hodnotenia. 

 

 [app]com.google.android.youtube[/app]

Gmail

Kvalitný mailový klient je taktiež povinná výbava a integrovaný Gmail je proste úžasný. Dokáže vás upozornovať na nové maily v reálnom čase, je rýchly a bezproblémovo spracováva prílohy všetkého druhu. Pokiaľ ešte nemáte vytvorený účet na Gmaile rýchlo do toho, pretože bez neho sa jednoducho na Android platforme nezaobídete.

[app]com.google.android.gm[/app]

PowerAMP

Pre všetkých milovníkov hudby existuje na Android Markete prepracovaný prehrávač hudby, PoweAMP , ktorý je síce v trial verzií no jeho zakúpenie sa určite oplatí. Možete si vytvárať playlisty upravovať ekvalizér a daľšiu širokú škálu nastavení v super dizajne aplikácie. 

[app]com.maxmpz.audioplayer[/app]

SoundHound

Pri hudbe ešte zostaneme, a to konkrétne pri aplikácií SoundHound. Ak náhodou započujete v rádiu alebo v kaviarni pesničku ktorá sa vám vryla pod kožu a neviete ako sa volá, stačí otvoriť túto aplikáciu, spustiť nahrávanie a aplikácia vám za okamih prezradí názov piesne aj interpreta.

[app]com.melodis.midomiMusicIdentifier.freemium[/app]

Mp3 ke stažení

Pre nasledovné stiahnutie vašej obľúbenej pieste ktorú ste pred chvíľou identifikovali pomocou SoundHoundu vám pomôže táto aplikácia. Jednoducho napíšete názov interpreta poprípade piesne a kliknete download. Brilantné a jednoduché.

[app]great.app.luckv2[/app]

Viber

Pre komunikáciu s vašimi priateľmi určite oceníte mesenger s názvom Viber. Okrem klasického chatovania ponúka možnosť volania alebo odosielania fotiek a obrázkov. Všetko cez dátové pripojenie, takže vaše voľné minúty a smsky zostanú nedotknuté.

[app]com.viber.voip[/app]

File Manager

Pre prehliadanie vašej pamäťovej karty a súborov na nej vám bude určite nápomocný File Manager. Je prehľadný, rýchly a bezproblémovo dokáže kopírovať, presúvať a mazať súbory.

[app]com.rhmsoft.fm[/app]

3G Watchdog

Pokiaľ máte dátové pripojenie obmedzené, a bojíte sa aby vás neprekvapila vysoká faktúra po vašom masívnom surfovaní, aplikácia 3G watchdog vám umožní aktuálne sledovať spotrebu dát, ktorú si v aplikácií sami nadefinujete, a dokonca vás aj sama upozorní pred prekročením vašich dát.

[app]net.rgruet.android.g3watchdog[/app]

Sygic

Pre všetkých motoristov je k dispozícií na Android Markete úplne bezplatná navigácia Sygic. Po nainštalovaní aplikácie si pomocou nej stiahnete mapy danej krajiny v ktorej sa plánujete pohybovať a necháte sa viesť príjemným hlasom navigačných inštrukcií. Pre stiahnutie máp odporúčam wifi pripojenie a dosť miesta na pamätovej karte.

[app]com.sygic.aura[/app]

Čas.sk

Na záver vám ponúkneme dve aplikácie ktoré síce niesú až tak nevyhnutné ale určite potešia. Prvou z nich je Čas.sk vďaka ktorej budete mať všetky bulvárne informácie okamžite poruke, či už z domova alebo zo sveta. O kvalite a pravdivosti článkov by sa dalo polemizovať, no všetko závisí od ich autorov :).

[app]org.teepee.cas[/app]

Angry Birds

Druhou z nich je absolútne najpopulárnejšia a najsťahovanejšia hra Angry Birds, kde pomocou nahnevaných vtákov musíte zlikvidovať všetky ošípané nakazené prasacou chrípkou. Upozorňujeme že hra je vysoko návyková :)

[app]com.rovio.angrybirdsseasons[/app]

Kolega Matúš Moravčík pre vás pripravuje podobný článok len so zameraním na tablety, takže sa máte určite na čo tešiť.