Úvod Neprehliadnite vlavo Symantec opravil strašidelné a nepravdivé vyhlásenie o malware

Symantec opravil strašidelné a nepravdivé vyhlásenie o malware

0

Symantec „upravil“ vyhlásenie pre Computer World, že až 5 miliónov Android zariadení mohlo byť infikovaných pri poslednej hrozbe malware. Prišli na to, že aplikácie, ktoré podľa nich predstavovali hrozbu jednoducho používali agresívnu reklamu. Toto sa zhoduje z vyhlásením Lookout Security, ktorí to tvrdili už od začiatku.

Po začiatočnom vyhlásení, že 13 aplikácií z Android Marketu sa javilo ako malware, ktorý je schopný krádeže dát a inej ilegálnej činnosti. Symantec zrazu tvrdí, že aplikácie, ktoré nahlásili sa skôr podobajú na adware podobný tomu na Windows a niesu nebezpečné.

Inak povedané, ide o škaredé aplikácie. Myslím, že na tom sa zhodneme všetci. Tieto aplikácie používajú reklamné SDK, ktoré nikto z nás nemá rád. Dokáže pridávať záložky, meniť domovskú stránku, pridávať odkazy na home screen a všetko podobné, čo sme už zažili aj na našich počítačoch. Myslím, že rozprávam za všetkých ak poviem, že nemáme radi toolbary programov, ktoré sú zadarmo, zmeny domovských stránok na také, ktoré nám prinesú viac spamu a tak ďalej. Nenávideli sme to už pred tým a nenávidíme to doteraz.

Čo ale nemáme radi sú nepravdivé označenia aplikácií rovnakým spôsobom ako by označili aplikácie infokované trójskymi koňmi a všeličím podobným. Celý web zaplavili články podobné napríklad tomuto, ktoré akurát pomýlili, zneistili a vystrašili ľudí na celom svete. Pevne veríme, že na základe noviniek z dnešného dňa to všetci novinári uvedú na správnu mieru a svojich čitateľov ukľudnia.

Vy, čo čítate novinky na Androidportal.sk sa vždy môžete spoľahnúť na kvalitné a pravdovravné články, keďže si informácie vždy pre istotu dva krát overíme pred tým, než začneme niečo písať.