Úvod Novinky Sťažnosť Apple na nemeckom súde zamietnutá!

Sťažnosť Apple na nemeckom súde zamietnutá!

0

Konkrétne sa jedná o sťažnosť voči zariadeniu od Samsungu, Galaxy Tab 10.1N, ktoré beží na platforme Android. Znalecký posudok, ktorý dal vypracovať nemecký súd hovorí, že drobné dizajnové zmeny sú dostačujúce nato, aby bolo zariadenie Samsung Galaxy Tab 10.1N odlišné od Apple Ipad, a Samsung tým pádom neporušil duševné vlastníctvo Apple.

Vo svojom prejave na rokovaní na súde sudca Johanna Brueckner-Hofmann povedal, že súd mal posúdil posledné sťažnosti Apple a zistil, že „… obžalovaný[Samsung] sa dostatočne vzdialil od právne chráneného dizajnu“.

Sudca Brueckner-Hofmann tiež dodal, že konečný rozsudok by mal byť 9. februára 2012. Toto rozhodnutie je pre Samsung vítaný výsledok. Samsung bol s Apple v súdnom spore kvôli vtedajšej novinke, tabletu Galaxy Tab 10.1, a Apple uviedol, že tento tablet nesie rovnaké dizajnové črty ako ich výrobok a to malo za následok rozhodnutie v prospech Apple. Samsung to donútilo urobiť zmeny v dizajne. Aj napriek tomu Apple pokračoval ďalšou sťažnosťou, no súd sa domnieva že zmeny sú dostatočné.