Úvod Aplikácie QuickPic: Galéria do koča i do voza

QuickPic: Galéria do koča i do voza

0

Ak hľadáte pre svoj mobil aplikáciu, ktorá si hravo poradí s prezeraním množstva obrázkov, tak ste na správnom mieste. QuickPic je ovládaním jednoduchá aplikácia a nemá problém Vám zobraziť viac ako 600 obrázkov v jednom albume (odskúšané).

 

Vlastním HUAWEI U8650 Sonic, čo nie je práve najrýchlejší mobil a dodávaná aplikácia „Galéria“ mala problém so zobrazením viac ako 100 obrázkov na mobile. Neustále mi padala. Dokonca niekoľko krát sa mi reštartol celý android. Netrvalo dlho a na našiel som si náhradu v podobe QuickPic, ktorá splnila moje očakávania dokonale.

Prejdime rovno k veci. Po spustení QuickPic sa zobrazí náhľad všetkých fotografií aj videí ktoré sú v zariadení (to je základné nastavenie). Náhľad sa dá zmeniť v pravom hornom rohu. Je tu možnosť zvoliť malý (malý obrázok a k nemu popis) alebo veľký (4 malé náhľady obrázkov spolu a k nemu popis). Ak chcete aby Vám neukazovalo videá v náhľadoch pre všetky fotografie v zariadení, tak treba „odfajčiť odfajknutie“ v Settings/General/Include videos. Funguje aj možnosť vybrať si aké zložky chcete aby vám zobrazovalo a aké nie v Settings/Browser/Exclude folders.

quickpic small gallery quickpic big gallery

Jedna z výhod ktoré ponúka Quickpic oproti iným aplikáciám je tá, že si môžete skryť niektoré albumy podľa potreby a zabezpečiť ich heslom (iba cez číselný kód). Takže ak náhodou sa Váš mobil dostane do nesprávny rúk, tak si vďaka tomuto môžete byť istý že obsah konkrétneho albumu uvidí iba ten kto vie heslo.

Ak patríte medzi ľudí ktorí aktívne používajú sociálne siete a zaznamenávajú každý svoj pohyb v mobile, tak v QuickPic si budete môcť orezať fotku a dať ju zdieľať. Potom ako si vystrieľate svoj zásobník na fotografické chúťky, môžete vyskúšať slideshow. Je dokonca obohatená o funkcie ako zmena slideshow intervalu (ako rýchlo sa majú meniť obrázky) a shuffle slideshow (náhodné zobrazenie obrázkov). Časom zistíte že fotky máte neprehľadne zoradené, nevadí, priamo v aplikácii si vytvoríte zložku a cez multiselect v albume presuniete do novo vytvorenej zložky. Funkcie ako otáčanie a premenovanie fotografie beriem ako základ, ale áno, funguje aj toto.

quickpic crop quickpic new folder

Čo na záver dodať? QuickPic je rýchla a spoľahlivá aplikácia a ktorá bez problémov funguje aj na pomalých zariadeniach. Je to aplikácia s ktorou som nikdy nemal problém a preto ju každému odporúčam.

[app]com.alensw.PicFolder[/app]