Úvod Novinky Google Wallet: Kedy bude v Európe?

Google Wallet: Kedy bude v Európe?

0

Spoločnosť Google sa snaží čo najrýchlejšie spustiť službu Google Wallet v Európe, o čom svedčia práve prebiehajúce horúce rokovania s bankami a obchodníkmi na tejto pôde. Podľa predbežných informácií by to malo byť v marci tohto roku. A o čo vlastne ide? Google Wallet je mobilná služba bezdrôtových platieb pomocou smartfónov ktorú by sme mohli využívať pri platení v obchodoch, na benzínových pumpách, reštauráciach a podobne. Služba zatiaľ funguje iba v USA s platobnými kartami Citi-Mastercards a Google Prepaid Card, no Google momentálne spolupracuje aj so spoločnosťou Visa na ich vlastnom platobnom systéme.

K dispozícií sú dva druhy bezdrôtových platieb. Tou prvou je takzvaný NFC čip, ktorý bude obsahovať priamo váš smartfón a bude stačiť prejsť smartfónom v blízkosti platobného terminálu, a peniaze budú automaticky stiahnuté z vášho účtu. Druhou možnosťou je SingleTap. Aj v tomto prípade môžete rovnako využívať  možnosť bezdrôtových platieb, ale okrem toho budete mať k službe navyše možnosť využiť rôzne zľavové kupóny, alebo si pripísať body za nákup v konkrétnom obchode.
Otázku bezpečnosti rieši štandardne PIN kód ktorý by sa zadával pri spustení služby vo vašom smartfóne, no Google pracuje aj na vlastných bezpečnostných prvkoch. Predmetom diskusií sa však stala ochrana súkromia, či samotní Google nebude sledovať aký tovar si kupujete alebo akými finančnými prostriedkami disponujete.

Oficiálne vyjadrenie hovorí len o približnom zaznamenaní polohy nákupu a sumu ktorú ste zaplatili. Momentálne je služba Google Wallet na vzostupe a uvidíme ako sa jej bude dariť v budúcnosti.
Pozrite si ako Google Wallet tím prezentuje službu napríklad v New Yorku

Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NKuUzNnb8aQ[/youtube]