Úvod Aplikácie OnLive oficiálne predstavený a dostupný pre Android: Prichádza nová generácia hraní hier...

OnLive oficiálne predstavený a dostupný pre Android: Prichádza nová generácia hraní hier na mobilných zariadeniach

0

OnLive je ako by sme už možno čakali nová online služba, ktorá sa zaoberá hraním najnovších herných titulov na zariadeniach rôzneho typu. Hry cez OnLive si môžete zahrať napríklad na vašom mobilnom telefóne, tablete alebo TV. Technológia, ktorá za touto službou stojí je v celku veľmi zaujímavá a určite je to niečo, čo ocení veľa hráčov.

Ide totiž o streamovanie videa, ktoré je vytvárané v cloude. To znamená, že hra sa spúšťa na počítači, ktorý je umiestnený na internete a vy potom dostanete už len produkt a to je presne to video, ktoré vidíte na obrazovke svojho zariadenia.

Hry sa dajú ovládať tak ako dotykom, tak aj ovládačom, ktorý je momentálne v predaji v OnLive obchode za úctyhodných $50 (37EUR). Tieto ovládače sa k Android zariadeniam pripoja pomocou Bluetooth a k počítačom pomocou USB. Takto dostanete ultimátny výkon na svoje zariadenie bez nutnosti v ňom mať najnovšiu hardwarovú technológiu.

Všetko má však svoje „ale“ a OnLive nieje výnimkou. Ak si budete chcieť zahrať niektorú z hier, tak sa radšej pripojte na WiFi, keďže predsa len budete streamovať video. Dobrou správou však je, že momentálne je aplikácia dostupná na väčšine zariadení a je veľmi možné, že číslo podporovaných zariadení stúpne po tom, ako aplikácia prejde ďalšími testami.

Ďalšie plus, ktoré OnLive dostáva od AndroidPortálu je to, že OnLive momentálne pracuje na verzii pre GoogleTV a to znamená, že slovo televízia by naozaj dostalo úplne iný rozmer (samozrejme s príchodom GoogleTV tam ten iný rozmer je tak či tak).

Celkovo sme nadšení z tohoto nového konceptu a radi si vyskúšame aké to je si zahrať niektorú z hier priamo z mobilu alebo tabletu. O tejto zaujímavej službe vás AndroidPortal ešte určite bude informovať.

Video

http://youtu.be/Gbt799xIRJk

Galéria

[nggallery id=2]

-Za informáciu ďakujeme užívateľovi xobcan.