Úvod Novinky Facebook pre Android: Podľa firmy Nielsen je to najspúštanejšia aplikácia na Androide...

Facebook pre Android: Podľa firmy Nielsen je to najspúštanejšia aplikácia na Androide (okrem marketu)

5

Ste pripravení sa dozvedieť šokujúce novinky? Tak tu to máme – Facebook je najspúšťanejšou aplikáciou na Androide. No, ak sa do toho chcete pustiť trochu technickejšie, tak Facebook v podstate nieje najspúštanejšou aplikáciou – zobrazuje sa presne pod Android marketom. Keďže je však Android market bránou k všetkým ďalším aplikáciám (vo veľa prípadoch aj k Facebooku), môžeme ho bezpečne vylúčiť.

Výskum od firmy Nielsen nedávno zavŕtal do problematiky počtu spustení aplikáci medzi vekovými skupinami: 18-24, 25-34 a 35-44. Facebook si odniesol zlaté miesto vo všetkých týchto kategóriách. Podobnosti v spúšťaní aplikácií tam ale končia.

Google Maps, Search a Gmail sa premávajú na tretej, štvrtej a piatej pozícii s YouTube na šiestom mieste. Je teda celkom jasné, že všetkých medzi 24-44 zaujíma viac devastovanie zelených prasiatok vtákmi, než počúvanie hudby alebo prodktívnosť, ale to nieje veľkým prekvapením.

Celkom ma však mrzí, že na všetkých troch zoznamoch vidím Advanced Task Killer. Ide totiž o úplný podvod, ktorý z vás akurát tak vyťiahne peniaze.

To, že aplikácie, ktoré používajú ľudia z takého širokého vekového pásma sú v podstate veľmi podobné je veľmi zaujímavé. Sú medzi nimi len malé rozdiely v poradí. Vyzerá to tak, že sú to naozaj najpoužívanejšie aplikácie a dokonca moje osobné štatistiky by sa od toho veľmi nelíšili.

Zdroj: Nielsen