Úvod Aplikácie Apparatus: Recenzia hry, ktorá preverí Váš mozog

Apparatus: Recenzia hry, ktorá preverí Váš mozog

0

Málokedy sa mi stáva, že narazím na hru, ktorá naozaj vyskúša moje rozmýšľadlo a teraz, keď som takú hru našiel, tak sa o ňu s vami musím podeliť. Apparatus je teda jedna z tých málo hier a ak sa vám ju podarí dokončiť tak si rozhodne zaslúžite potľapkanie po pleci alebo jedno chladené (alebo kombináciu).

Ak to meno tejto hry už dopredu nenapovedalo, tak ide o nástroj pre budovanie aparátov. Môžete sa pýtať, že pre akú funkciu? Aby sa tmavo-modrá loptička bezpečne dostala do modrej krabice. To je všetko.

Ak sa teda sami seba pýtate, že čo robí túto hru tak zložitú, tak vám to trošku priblížim. Apparatus používa fyzickú simuláciu objektov. To znamená, že ak niektorá z častí vašeho aparátu nieje stabilne položená a k niečomu pripevnená, tak sa vám zrúti ako domček z karát a spadne do zabudnutia, respektíve na spodok obrazovky.

V prvých dvoch kolách vám nápovedy uľahčia prácu tým, že vám ukážu kde sa majú jednotlivé časti prichytit (ako pracujú batérie, ako uhádnuť, že ktorým smerom sa bude točiť kúsok dosky a ako pospájať rôzne časti aparátu tak, aby sa nerozsypal po jemnejšom náznaku vánku). Na začiatku teda nieste úplne opustení a bezmocní. Hneď ako sa naučíte základy budete závislí na vašej iniciatíve a dômyselnosti aby ste projekt dokončili.

Možno ešte viac ohromení než zo samotných levelov som bol z levelov, ktoré boli vytvorené komunitou a samotným sandboxom, vďaka ktorému vznikli. V sandboxe môžete vytvoriť aparát alebo úlohu, ktorú bude niekto musieť splniť. Keď dokončíte svoje majstrovské dielo, tak ho môžete uploadnúť do komunitných levelov a ostatní hráči si ho môžu vyskúšať.

Je absolútne úžasné sledovať čo vytvorili ostatní hráči len pomocou pár základných súčiastok. Práve vďaka tejto vlastnosti si táto aplikácia zaslúži váš záujem a určite za svoju cenu stojí.

 Video

Záver

Apparatus je pre mňa rozhodne jedna z tých hier, ktoré na mojom Androide nesmú chýbať. Je lacná, kreatívna a je plná levelov. Hlavnej hry sa ani nemusíte dotknúť. Stačí, keď sa budete zabávať so Sandboxom a komunitou vytvorenými levelmi a váš produktívny deň vám pretečie medzi prstami. Na výber máte dve verzia. Jedna z nich je už tradične na vyskúšanie, plnú verziu však s veľkým dôrazom doporučujeme.

[app]com.bithack.apparatuslite[/app]

[app]com.bithack.apparatus[/app]