Úvod Aplikácie Adobe Photoshop Touch: Je skutočne taký výnimočný?

Adobe Photoshop Touch: Je skutočne taký výnimočný?

0

Na Adobe Touch Apps sme sa tešili už odkedy sme o nich počuli prvý krát. Keď ich konečne pred dvoma týždňami vydali na Android Markete, tak sme sa pustili do testovania a po dvoch týždňoch vám prinášame naše pocity a skúsenosti. Začneme teda s Photoshopom ale tešiť sa môžete na všetky tri aplikácie. AndroidPortál teda neopúšťajte, pokúsime sa vám priblížiť tieto aplikácie z dielne Adobe viac detailnejšie.

Naše postrehy

Prvú vec, ktorú musíme mať na mysli je, že Photoshop Touch nieje náhradou za jeho desktopového brata. Aj keď sa z verzie na PC dostalo do tabletovej verzie neskutočné množstvo funkcií, museli by ste pri svojom tablete sedieť podstatne dlhšie aby ste dosiahli rovnakých výsledkov ako na PC. Za cenu €7.99 sa táto aplikácia dá klasifikovať jedine ako drahá ale nie predražená a rozhodne sa nehodí niekomu, kto ju chce len vyskúšať alebo sa s ňou len pohrať.

Takže načo nám teda taký Photoshop Touch vlastne je? No, celkom jednoducho je to najlepší editor fotiek pre Android s ktorým sme mali možnosť sa doteraz stretnúť. Ak je náplňou vašej práce rýchle kreslenie, kým to máte ešte v mysli, tak by ste boli blázni ak by ste si túto aplikáciu nestiahli.

Táto aplikácia nám ponúka nespočetné množstvo funkcií. Po týchto pár dňoch testovania mám stále pocit, že sme sa dotkli len úplného vrchu tejto veľkej hromady fajnotiek, ktoré pre nás Adobe pripravil. Toto však môže pre vás byť celkom veľkým prekvapením, možno, že sa v aplikácii zo začiatku dokonca aj stratíte. Adobe totižto prispôsobil veľa funkcií pre ovládanie dotykom a tak tí, ktorí si myslia, že z desktopovej verzie skočia rovno na tú Touch, môžu byť trochu prekvapení.

Naštastie nám Adobe pomohol a pribalil aj zbierku návodov pre všetky veľké editovacie techniky, ktoré sú tak ako detailné, tak aj veľmi intuitívne. Zaberie vám to zhruba štyridsať päť minút ale verte mi, budete radi, že ste tak spravili.

Okrem ostatných funkcií s ktorými môžete s Photoshop Touch doslova čarovať, medzi ne patrí aj editovanie obrázkov na vlastných vrstvách, spojenie fotiek do jedného veľkého obrázku a pridanie niekoľkých efektov do vašich fotografií od jednoduchého zahmlenia až po extravagantné pirátske klobúky. Keďže toto sú skutočné dizajnové techniky, nefungujú hneď po stlačení jedného tlačítka. Každú funkciu sa musíte opatrne naučiť používať ale vďaka výborným návodom, prepracovanému užívateľskému prostrediu a výbornému ovládaniu dotykom to nebude žiaden problém.

Zhrnutie

Ako som už spomenul na začiatku, konečné výsledky vašej práce budú naozaj skvele vyzerajúce obrázky, no nebudú až tak skvelé ako z PC. Z pohľadu Android aplikácie si nedokážem predstaviť ako by mohol byť Photoshop Touch lepší, kým samozrejme nevydajú novú verziu.

[app]air.com.adobe.pstouch[/app]