Úvod Novinky Najnovšie Štatistiky z Google: Gingerbread Stále Rastie

Najnovšie Štatistiky z Google: Gingerbread Stále Rastie

0

Google vydal najnovší rozbor informácií z ich verzií Androidu a poukazujú na to, že Gingerbread rastie vo veľkom štýle. Tieto čísla sú odrazom telefónov a tabletov, ktoré navštívili Android Market do 3. Októbra 2011, takže je to celkom presná reprezentácia toho, čo je momentálne vo svete.

Ako sme už spomenuli, Gingerbread poskočil o 8 percent a takmer všetky z nich sa presunuli z kolonky Froyo. Toto znamená, že výrobcovia aktualizovali svoje zariadenia na novšiu verziou Androidu, čo taktiež prinieslo lepšiu ochranu proti malwaru a kopu opravených bugov. Na druhej strane spektra máme stále telefóny s Android 1.5 a 1.6, celkovo je ich 2.5% z celkového počtu. Honeycomb si polepšil z 1.4 percenta na 1.8 percent a Android 2.1 si naopak pohoršil a spadol na 11.7 percent.

 

Je to v podstate to, čo by sme očakávali, niektoré telefóny ostanú na starších verziách a telefóny, ktoré sa dajú aktualizovať sa aj aktualizujú, aj keď pomalšie ako by sme si priali. Tieto čísla sú však vcelku veselé, keďže 97.5 percent všetkých Android zariadení beží na 2.x verziách. Samozrejme sa celá táto číselná maškaráda zmení keď príde okamih vypustenia Ice Cream Sandwichu, teda Android 4.0 a znovu si zopakujeme to niekoľko mesačné vyčkávanie. Snáď sa toho dočkáme už budúci mesiac.