Úvod Neprehliadnite vlavo ICS Kompletne Premení Vaše Kontaky Pomocou „People“ Aplikácie

ICS Kompletne Premení Vaše Kontaky Pomocou „People“ Aplikácie

1

V dobe, kde „kontakt“ neznamená len telefónne číslo a email adresa prichádza k tomu, že manažovanie kontaktov sa stáva zložitým. Potešilo ma, že Google sa rozhodol ísť tou správnou cestou, keď aktualizoval prehľad kontaktov a premenil ho v „People“ aplikáciu. Počas živého prenosu(PRELINK) Hugo Barra, Product Manager Director pre Android v Google predstavil novú People aplikáciu, keď nám ukázal ako pekne sú integrované všetky základné informácie o kontakte spolu s rôznymi sociálnymi profilmi.

Užívateľské prostredie sa taktiež úplne zmenilo a zobrazenie kontaktov sa od teraz stalo oveľa viac vizuálnejšie. Aplikácia People predstaví obrázky vaších kontakov vo vysokom rozlíšení priamo z Google+ a zobrazí ich v zozname kontaktov a v pozadí počas hovoru. Zdá sa, že je tu ďalší dôvod, prečo sa presunúť na Google+.

 

Jediný problém, ktorý vidím je, že sa sústreďujú na obrázky vo vysokom rozlíšení. Samozrejme, že bez obrázkov by bola obrazovka ako táto príliš prázdna.

Okrem vizuálnych vylepšení bol Ice Cream Sandwich asi na prednáške od Windows Phone 7, keďže teraz môžete „swipeovať“ medzi zoznamom kontaktov, skupinami kontaktov a vašich najčastejšie kontaktovaných užívateľov.

Nakoniec, vaše kontakty sú vám k dispozícii bez ohľadu na to, v akej aplikácii sa nachádzate. Takže napríklad ste v Gmaili, prezeráte si email od svojho kontaktu, môžete kliknúť na jeho fotku pre odpovedanie akýmkoľvek spôsobom vrátane SMS, sociálnych sietí alebo pomocou IM.

Vylepšenia v užívateľskom prostredí a nekonečná integrácia informácií kontaktov by mala zjednodušiť a spríjemniť kontakt vašich známych, či neznámych.