Úvod Neprehliadnite vlavo Bližší pohľad na funkcie Ice Cream Sandwich: Aplikácia pre monitorovanie dát

Bližší pohľad na funkcie Ice Cream Sandwich: Aplikácia pre monitorovanie dát

1

Priznajme si to – nikto z nás nemá rád obmedzený internet. Stále je to však niečo, čo väčšina z nás na svojom paušáli má a doteraz som nestretol nikoho, kto by dobrovoľne chcel znášať dôsledky jeho prekročenia. Naštastie nám Google prináša pekné riešenie, ktoré bolo navrhnuté tak, aby nám pomohlo vyhnúť sa spomaleniam internetu alebo ešte horšie, zvýšenej faktúre.

Toto riešenie je vo forme vstavanej aplikácie, ktorá monitoruje čo sa kde sťahuje a čo sa kde uploaduje. Táto aplikácia vás upozorní, ak sa dostanete blízko limitu, ktorý si nastavíte a vypne všetky dátové pripojenia, keď ten limit dosiahnete.

Monitor dát však dokáže viac – dokáže predopovedať koľko dát miniete v ďalšom mesiaci pomocou informácií z minulého mesiaca, zobrazí prehľad používania internetu každej aplikácie a dokonca vám umožní zablokovať internet špecifickej aplikácii.

Ak by som si mohol vybrať, tak by som možno povedal, že toto je možno najužitočnejšia aplikácia v Ice Cream Sandwich ale radšej počkám, kým si ju budem môcť vyskúšať.