Úvod Novinky Android tablety dobiehajú iPad, ich predaje stúpli desaťnásobne

Android tablety dobiehajú iPad, ich predaje stúpli desaťnásobne

2

Android tablety začali dobiehať iPad po tom, ako ich predaje stúpli desaťnásobne za posledný rok tvrdí prieskum od firmy Strategy Analytics.

 

V minulosti sa tabletom, na ktorých bežal Android OS nedarilo pri takej silnej konkurencii ako je iPad ale zdá sa, že výrobcovia prišli s oveľa mohutnejšou zostavou a podarilo sa im zraziť enormný podiel trhu Apple z minulého roku, kde zaberali až 96% na úžasných 67%.

„Je evidentné, že iPad sa predáva pomalšie.“ povedal IDC analytik Tom Mainelli v poznámkach výskumu. „Veľa zákazníkov, ktorý boli rozhodnutý minúť $500 alebo viac na iPad na trhu ako sú Spojené Štáty tak už spravilo a títo zákazníci si teraz hľadajú náhradu.“

Medzitým Android tablety zaznamenali vysoký nárast v predaji, z 2.3 percent až na 27 percent pri celosvetových predajoch. Okrem iného počet predaných zariadení sa zvýšil takmer štvornásobne z 4.4 milióna na 16.7 milióna.

S prichádzajúcim Ice Cream Sandwich, ktorý bol navrhnutý tak, aby prepojil Android pre smartphony s Androidom na tablety má Apple iPad čo robiť aby zostal na vrchole.