Úvod Novinky Americká cenzúra? Žiadny strach, Google nás ochráni

Americká cenzúra? Žiadny strach, Google nás ochráni

1

Vo svete sa deje veľa divných a veľa krát aj škaredých vecí. Nechcem sa veľmi zapliesť do politických nepokojov a politiky ako takej – nakoniec, toto je len Android blog. Veľa prostestantov začalo natáčať videá policajnej brutality na ich Android zariadenia a nahrávali ich samozrejme na YouTube.

Žiadostí pre odobranie videí bolo celkom 757.

Ak si myslíte, že vláde Spojených Štátov to neprekáža, tak sa možno mýlite. Google údajne dostal 757 žiadostí pre odobranie označených videí z YouTube. Táto informácia bola odhalená v správe, ktorú Google zverejňuje dva krát do roka.

„Dostali sme žiadosti od miestnych úradov pre odobranie videí zachycujúcich policajnú brutalitu z YouTube, ktoré sme sa rozhodli neodobrať. Okrem toho sme dostali žiadosti z iných úradov, ktoré žiadali odobratie videí, ktoré mali údajne poškodzovať policajné jednotky. Znovu, s týmito požiadavkami sme nesúhlasili.“

Mal by som poznamenať, že tieto žiadosti sa vyskytli v období medzi Januárom a Júnom (takže ešte pred tým ako v Spojených Štátoch vypukli vážnejšie protesty) ale viem si predstaviť, že tie čísla sa pekne vyšplhajú po tom, čo sa za veľkou mlákou deje takmer každý deň. Myslite si o Google čo chcete, ale keď sa jedná o cenzúru nariadenú vládou, postráži vám chrbát.