Úvod Návody TIP: Vyhľadávate Často vo Webovom Android Markete?

TIP: Vyhľadávate Často vo Webovom Android Markete?

0

Od kedy bol spustený Android web Market, otváral som si ho každodenne zhruba 28.3 milióna krát, možno kúsok viac, možno menej, kto to má počítať. Ako určite viete, Android Market má na hlavnej stránke veľa obrázkov, čo tak trochu spomaľovalo všetko, hlavne keď som tetheroval mobilný internet priamo z mobilu.

Pri pokuse ušetriť čas a počet klikov (váš karpálny tunel vám určite poďakuje), som narazil na oveľa lepší spôsob ako vyhľadávať na Markete bez ďalších pomôcok, teda okrem Google Chrome a Firefoxu.

 

O Čo Ide?

Takže takto vyhľadávam ja – idem do políčka pre zadávanie url adresy, napíšem „ams“, stlačím Medzerník, potom hľadaný výraz a Enter. Zázračne sa však otvorí Android Market aj s vyhľadaným výrazom.

 

Ako Na To?

Firefox

Za angličtinu sa vopred ospravedlňujem, mám ju odjakživa a nejak mi prirástla k srdcu :-)
Vytvorte si záložku pomocou pravého kliku kdekoľvek na panel so záložkami.

Svoju skratku som nazval AMS (Android Market Search) pretože si na svoj panel so záložkami ukladám plno vecí a tým pádom potrebujem veľa miesta.

Ako „Location“ zvoľte https://market.android.com/search?q=%s a zvoľte si krátke kľúčové slovo, v mojom prípade teda Keyword, napríklad ams.

Výsledok

 

 

Google Chrome

Pre Chrome existuje ešte lepšie a elegantnejšie riešenie, keďže chrome používa pre zadávanie url a vyhľadávanie rovnaké políčko.
Otvorte si možnosti:

Kliknite na „Spravovať vyľadávače“ (Manage search engines…)

Na spodku si takto pridajte nový vyhľadávač:

„Android Market: – „ams“ – https://market.android.com/search?q=%s

 

 

Hotovo!

 

Výsledok

 

 

A je to – teraz môžete vyhľaddávať na Android Markete ako páni :-)