Úvod Neprehliadnite vlavo Pripravovaný Samsung Galaxy S III: Prvé Špekulácie

Pripravovaný Samsung Galaxy S III: Prvé Špekulácie

6

Momentálne sa nehovorí o ničom inom ako o pripravovanom Nexuse. Tieto novinky o Nexuse nás tak zachvátili, že sme si skoro nevšimli noviniek o novom Samsung Galaxy S III. Ak sú tieto klebety pravdivé, Samsung Galaxy S III bude ešte lepší ako nový Nexus.

Zariadenia zo série Samsung Galaxy S vždy prichádzajú s hardwarovým vybavením, ktoré ľahko prekoná väčšinu smartphonov. Vyzerá to tak, že v roku 2012 tomu nebude inak. Zatiaľ čo anonymný člen obľúbeného portálu 4Chan nemal možnosť si vyskúšať fungujúci model pripravovaného zariadenia, tvrdí, že videl obrázky a počul ako sa zástupcovia Samsungu rozprávajú o jeho pôsobivých vlastnostiach.

 

Zdroj týchto informácií uviedol, „Samsung plánuje odhaliť Samsung Galaxy S III budúci rok na Svetovom Mobilnom Kongrese v Barcelone. Samsung sa bude snažiť o simultánne vypustenie zariadenia v strede budúceho roka.“ Toto sa dá očakávať, keďže Samsung ohlásil najnovší Samsung Galaxy S II na kongrese v Barcelone. Ak sa ale pozrieme na údajné špecifikácie, ostaneme mierne omámení.

 

„Špecifikácie SGSIII sa samozrejme môžu zmeniť, ale zatiaľ sú takéto:

2.0GHz quad-core procesor

1.5GB RAM

32GB vnútorná pamäť (so slotom pre SD kartu)

4.65 palcový displej

Sumer AMOLED III, na ktorom sa momentálne pracuje

Rozlíšenie 1280×1024“

 

Aj keď niektoré z týchto tvrdení znejú trochu nedôveryhodne, sú to predsalen dychvyrážajúce čísla a slová! O možnom 2GHz dvojjadrovom procesore sme už počuli. Najpravdepodobnejšie je to vďaka novej 28nm technológii (procesory sa dajú pretaktovať až na 2.5GHz). Štvorjadrový procesor s takým taktom by jednoducho zmenil všetko. Taký procesor by bol výkonnejší ako procesory vo väčšine PC.

 

Ako sa dá od Samsungu očakávať, displej bude úchvatný. Jeho uhlopriečka bude mať 4.65 palcov a v kombinácii s novým Super AMOLED III sa budeme mať na čo pozerať. O Super AMOLED III toho však veľa nevieme (naozaj dokážu spraviť displej až o toľko lepší?), ale rozlíšenie nás prekvapilo najviac. Rozlíšenie 1280×1024 na 4.65 palcovej obrazovke je ako z iného sveta. Toto by však mala byť chyba, keďže pomer rozhodne nieje správny (4:3). Možno anonymný užívateľ myslel 1280×720.

 

„Telefón bude mať najnovší Android Ice Cream Sandwich a úplne nový TouchWiz 5, ktorý je vyvíjaný v spolupráci s Google. Podľa zástupcov zo Samsungu, nieje až taký „dotieravý“ ako predchádzajúce verzie TouchWizu.“

„Zariadenie bude mať 2250mAh batériu, 10 megapixelový fotoaparát, ktorý podporuje natáčanie v rozlíšení 1080p, 60 snímkov za sekundu. Zatiaľ nevieme koľko šťavy si toto spomínané zariadenie zoberie, no 2250mAh batéria by vám jeden deň rozhodne vydržať mala.“

 

Je dôležité poznamenať, že informácie, ktoré nám boli poskytnuté sú založené na domnienkach. Fakt, že tieto informácie prichádzajú od anonymného užívateľa sa zdajú byť divné, ale my len jednoducho predstavujeme tieto domnienky naším čitateľom. Určite veríme v to, že niektoré špecifikácie sa zdajú byť prehnané pre zariadenie, ktoré bude vydané v roku 2012 (rozlíšenie je jedno z tých hlavných), zatiaľ čo iné môžu byť. Ktorá z údajných špecifikácií sa zdá najviac nepravdepodobná vám?