Úvod Neprehliadnite vlavo Je To Oficiálne: Prichádza Google Wallet so Šikovnou Aplikáciou, Ktorá Lokalizuje Miesta,...

Je To Oficiálne: Prichádza Google Wallet so Šikovnou Aplikáciou, Ktorá Lokalizuje Miesta, Kde sa Dá Použiť

0
Terminál pre použitie Google Wallet
Terminál pre použitie Google Wallet

Po včerajšom pošuškávaní, Google a Sprint ohlásili začatie prevádzky Google Wallet, novej revolučnej metódy prilož-a-plať, ktorá dovolí užívateľom uschovať si informácie o platobných kartách priamo v Android telefóne.

Zatiaľ je Google Wallet prístupný len pre tých, ktorí vlastnia Nexus S 4G a Citi MasterCard. Google však plánuje pridanie podpory pre ostatné spoločnosti zabezpečujúce platobné karty a tak isto sa na nás rúti aj viac Android zariadení s podporou NFC (Near Field Communication).

Kritický bod pre úspech Google Wallet bude prítomnosť PayPass terminálov, ktoré budú vedieť prijak platby pomocou NFC. Terminály niesu momentálne veľmi rozšírené ani v západných štátoch. Či sú vo vašom okolí nejaké podniky, ktoré už podporujú PayPass sa dozviete na stránke Google Wallet alebo pomocou Lokátoru PayPassu od MasterCard (odkaz na stiahnutie je pod článkom)

Čo trápi ľudí najviac, je bezpečnosť tejto metódy. Veľa z nich špekulovalo o tom, či informácie, ktoré sú takto uložené na karte nemôžu byť okopírované, ukradnuté alebo prevedené niekam inam. Podľa vyhlásenia od Sprintu ohľadom Google Wallet je odpoveď na všetky tieto obavy, nie. Aplikácia bude vyžadovať Google Wallet PIN kód, ktorý si užívateľ navolí sám. Tento PIN kód bude musieť byť zadaný pred tým, ako sa uskutočnia akékoľvek platby. Takto sa zabráni akémukoľvek zneužitiu tohoto systému.

Aj keď spustenie služby Google Wallet môže byť zatiaľ neskutočne limitované, verím v to, že táto nová technológia sa rýchlo rozšíri a bude veľmi obľúbená. Dokonca si pri výbere nového Android zariadenia zavediem ako jeden faktor aj podporu NFC.

[app]com.mastercard.paypass[/app]