Úvod Neprehliadnite vlavo 5 Dôvodov Prečo je Príliš Pozde aby Windows Konkuroval Všemožnému Androidu

5 Dôvodov Prečo je Príliš Pozde aby Windows Konkuroval Všemožnému Androidu

3

Kamaráti, čísla neklamú. Za posledný rok Android prevzal jasnú väčšinu trhu so smartphonami a jeho oponenti zjavne nestíhajú. Prečo sa teda Windows 8 považuje za jeho skutočného protivníka, keď ovláda len 9% mobilného trhu? Čítajte ďalej a dozviete sa 5 dôvodov, prečo sa ním nikdy nestane.
 

Podiely mobilných OS na trhu.
Podiely mobilných OS na trhu.

 

1. Windows Marketplace?

Jeden z hlavných dôvodov, prečo si ľudia vyberú určitý operačný systém je jeho app store. Zatiaľ čo Android a iOS majú po 500,000 aplikácií, Windows Marketplace stále čaká na magickú dvadsať tisícku. Toto je jasne oblasť, v ktorej budú musieť pridať, ak chcú ostať v ringu.

2. Open Closed Source

Všetci sa určite zhodneme, že vlastnenie opensource operačného systému je veľká výhoda. Tak isto ako pri iOS, ani Windows Phone 7 vám nedá možnosť stať sa úplným správcom svojho telefónu. Od pozadí po vlastné upozorňovacie vibrácie, opensource dáva „super-užívateľom“ úplnú kontrolu.

3. Bez Widgetov

Widgety sa stali ikonickou súčasťou Androidu a dokonca aj Apple začal kopírovať ich inovácie v ich novom iOS. Windows Phone sa k widgetom rozhodne ani nepriblíži v ich kachličkovom štýle.

4. Hardware

Windows začal strašne pomaly a preto zaostáva aj v tejto kategórii. Kde Android nádete na zariadeniach od desiatok výrobcov, Windows Phone nájdete len na piatich: Dell, Acer, HTC a LG. Tým piatym je samozrejme Nokia, ktorá ma Windows Phone celý úplne „zmeniť“. Na to si radi počkáme. Dôvod je celkom jasný. Nová Nokia má stáť cez 500 eur, čo znamená, že väčšina z nás na to jednoducho nebude mať.

5. „Frankov Režim“ pri Dizajne

Windows Phone má radikálny dizajn. Jednoduchšie povedané, Windows má veľmi pevnú vizuálnu stránku, ktorá sa dá zmeniť len veľmi ťažko. Zatiaľ čo toto niekomu vyhovuje, rozhodne nebude vyhovovať väčšine.

Slovo Na Záver

A tak to tu máme. Neočakávam to, že by Windows Phone ovládal väčšinu trhu s mobilnými operačnými systémami ani teraz, ani v blízkej budúcnosti a s veľkou pravdepodobnosťou ani v tej ďalekej. Má niekto iný názor?