Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predstavilo novú generáciu VR náhlavnej súpravy. Je extrémne lacná

Xiaomi predstavilo novú generáciu VR náhlavnej súpravy. Je extrémne lacná

3

Čínsky výrobca Xiaomi opäť prekvapil. Bez predošlého avizovania predstavil novú generáciu náhlavnej súpravy, ktorá dokáže sprostredkovať virtuálnu realitu.

Headset nesie názov Mi VR Play 2 a stojí 14 dolárov, teda približne 13 eur. Ide o pasívnu technológiu, ktorá potrebuje pre svoj chod vložený smartfón. V porovnaní s predchodcom, Xiaomi súpravu vyhotovilo z príjemnejšieho materiálu.

Materiál podobný tkanine by mal na hlave sedieť pohodlnejšie. Okrem toho spoločnosť Mi VR Play 2 upravila tak, aby ste sa v ňom nepotili. Vďaka neviditeľným otvorom vám bude okolo tváre lepšie prúdiť vzduch nehovoriac o tom, že poklesla aj váha celého diela.

Ľahšie by malo prebiehať tiež vloženie smartfónu do tela súpravy Mi VR Play 2. Samozrejme od tohto VR hardvéru nemôžeme očakávať zážitok, ktorý by sa rovnal s PlayStation VR alebo nebodaj s HTC Vive VR.

Xiaomi

Zážitok sa bude skôr blížiť k zariadeniu Gear VR od Samsungu, do ktorého sa taktiež vkladá smartfón. Nech už bude zážitok z používania akýkoľvek, za danú predajnú cenu ho môže zažiť prakticky každý.

Mi VR Play 2 sa začne predávať 19. apríla v domovskej Číne. Hranice krajiny zatiaľ po oficiálnej ceste neopustí, čínske internetové obchody s medzinárodným doručovaním tovaru však budú určite zhovievavejšie.