Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi chce ovládnuť trh: Len v marci predali 6,3 miliónov zariadení, za...

Xiaomi chce ovládnuť trh: Len v marci predali 6,3 miliónov zariadení, za rok ich má byť 70 miliónov

0

Xiaomi len včera predstavil svoju novú vlajkovú loď, o ktorej sa dozviete viac v samostatnom článku. Len narýchlo pripomenieme, že je vybavená 6 GB RAM a procesorom Snapdragon 835. Ide teda o poriadne výkonný kúsok smartfónu.

Spoločnosť má predstavenie Mi 6 nakopnúť k obrovským úspechom. Jedným z nich je aj celkový počet predaných kusov za rok 2017. Pochopiteľne, momentálne je apríl a preto je otázne, koľko smartfónov sa nakoniec Xiaomi podarí vyrobiť. Ako však Kevin Wang, človek, ktorý má veľmi blízko ku Xiaomi zdôrazňuje, firma len za marec predala 6,3 miliónov smartfónov.

Šéf Xiaomi, Lei Jun začiatkom mesiaca prehlásil, že ich spoločnosť sa tento rok zameria na tri hlavné aspekty: inováciu, kvalitu a dodanie. Práve dodanie dostatočného počtu zariadení je niečo, čo Xiaomi trápi už dlhšiu dobu.

Cieľom pre tento rok má byť až 70 miliónov vyrobených smartfónov. Ak by pokračovali v rovnakom vražednom tempe, aké nastolili v marci, tento počet by mali hravo prekonať. Minulý rok bol pre Xiaomi priam katastrofálny. Aj kvôli problémom s dodaním zariadení sa im podarilo vyrobiť len 41,5 miliónov kus smartfónov a tabletov. V porovnaní s rokom 2015, keď vyrobili 64,8 miliónov zariadení tak išlo o 36 % pokles.

Ako sa mu nakoniec bude dariť tento rok budeme podrobne sledovať. Čo vy? Plánujete si tento rok kúpiť zariadenie od Xiaomi? Ak áno, dajte nám v diskusii vedieť, aký model.