Úvod Xiaomi Xiaomi Mi Mix Xiaomi Mi Mix 2: Unikli špecifikácie, chystá sa 8 GB RAM a...

Xiaomi Mi Mix 2: Unikli špecifikácie, chystá sa 8 GB RAM a Snapdragon 835!

3

Xiaomi Mi Mix bol jedným z najväčších prekvapení minulého roka, minimálne čo sa smartfónov týka. Čínsky výrobca všetkým ukázal, ako by mali vyzerať telefóny budúcnosti. Pripravil totiž smartfón, ktorý ponúka takmer bezrámikový displej.

Pochopiteľne, s jeho príchodom sa naskytla otázka toho čo všetko ponúkne jeho nástupca, ak nejaký vôbec príde. Vyzerá to tak, že nástupca predsa len bude. Volá sa zatiaľ Mi Mix 2 a jeho špecifikácie naznačujú, že pôjde o snáď najvýkonnejšie zariadenie vôbec. Informácie sa objavili na dobre známom eshope GearBest.com, ktorý ho zaradil do svojej ponuky.

Podľa dostupných informácií by mala novinka ponúknuť procesor Snapdragon 835 a grafický čip Adreno 540. Ak sú informácie od predajcu správne, k dispozícii by sme mali mať hneď niekoľko verzií. Tá najlacnejšia ponúkne 4 GB operačnej pamäte RAM128 GB úložisko. Stredne drahá verzia zas 6 GB RAM128 GB úložisko, no a tá najdrahšia neuveriteľných 8 GB operačnej pamäte RAM a šťavnaté 256 GB úložisko.

Čo sa displeja týka, pripravte sa na 6,4-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 540 x 1 440 pixelov. Zadnú stranu má zdobiť 19 Mpx fotoaparát, prednú zas 13 Mpx selfie kamera. Čo sa softvéru týka, GearBest tvrdí, že zariadenie pobeží na Android 7.1 Nougat s novým, zatiaľ nepredstaveným MIUI 9.

Či sa to nakoniec ukáže ako pravda momentálne nevieme. Každopádne bude zaujímavé sledovať čo si pre nás Xiaomi pripravil tento rok.