Xiaomi len minulý týždeň predstavil svoju novú vlajkovú loď, ktorá je vybavená tým najlepším, k čomu majú výrobcovia prístup. Volá sa Xiaomi Mi 6 a ide o novú vlajkovú loď spoločnosti pre rok 2017.

O jej predchodcovi sme písali niekoľkokrát a dokonca ho dodnes máme v redakčnej výbave. Dá sa tvrdiť, že je to jedno z najlepších zariadení, ktoré v danej cenovej hladine môžete vlastniť. Čo ale nový Mi 6? Ponúka rovnako lákavú výbavu? Poďme sa na to pozrieť.

Jadrom smartfónu je jeho 5,15-palcový displej s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixelov (428ppi), ktorý do ruky z vlastných skúseností sadne ako uliaty. Viem to preto, že Xiaomi Mi 5 má rovnako veľký displej. Ak teda neobľubujete prerastené smartfóny, tento vám bude vyhovovať.

O výkon sa stará najnovší a najvýkonnejší osemjadrový procesorSnapdragon 835 od Qualcommu s jadrami s taktom 2.45 GHz. Mi 6-ka sa s aplikáciami a hrami nebude maznať. Dôkazom toho je aj grafický čip Adreno 540 s taktom 653 MHz6 GB operačnej pamäte RAM.

Čo sa fotoaparátov týka, tam je to veľmi zaujímavé. Zadnú stranu zdobia dva 12 Mpx senzory, zatiaľ čo na prednej nájdete 8 Mpx selfie kameru pre čo najkvalitnejšie zábery.

Vo výbave sa ďalej nachádza aj nový Bluetooth 5.0, ktorý má 5-násobne väčší dosah než predchádzajúci štandard. Zároveň dokáže hudbu nezávisle od seba prehrávať do dvoch párov slúchadiel (reproduktorov). Fakt parádna technológia.

Nevýhodou môže byť absencia 800 MHz pásma pri 4G konektivite. Zvyšok frekvencií Mi 6 zvláda bez akýchkoľvek problémov. Z využívania Mi 5, ktorý taktiež neponúka podporu pre 800 MHz podporu môžem povedať, že sa mi to osobne až tak neprekážalo. Telefón sa automaticky prepol na 3G, kde som bez väčších problémov dosahoval rýchlosti od 10 do 15 Mbps, teda viac než dosť na všetky online záležitosti.

Xiaomi Mi 6 si môžete kúpiť v rôznych konfiguráciách. Základným rozdielom je kapacita úložiska. Na výber máte 64 GB alebo 128 GB. Základná cena sa v nami overenom obchode GearBest.com pohybuje na úrovni 547,70 €, model so 128 GB pamäťou zastavil na cene 638,99 €.