Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi 6 prešiel benchmarkom: Toto sú špecifikácie, cena a dátum dostupnosti!

Xiaomi Mi 6 prešiel benchmarkom: Toto sú špecifikácie, cena a dátum dostupnosti!

10
Xiaomi Mi

Kategória cenovo dostupných vlajkových lodí bude tento rok zaujímavá. Už sme videli oficiálne odhalenie smartfónu Honor 8 Pro a nebude za ním zaostávať ani top model z dielne Xiaomi. 

Xiaomi Mi 6 je v priamej pozornosti technologickej verejnosti. Minuloročná vlajková generácia Mi 5 mala svoje muchy, išlo ale o veľmi dobre hodnotenú a hlavne najlacnejšiu vlajkovú loď. Negatíva smerovali k okresanej podpore LTE sietí alebo k „len“ priemernému fotoaparátu.

Xiaomi Mi 6 tieto nedostatky určite napraví. Testovanie GFXBench prezradilo, že by sme mali pod kapotou smartfónu nájsť čipset Snapdragon 835. Pri ňom môžme počítať so širokou podporou pre LTE siete.

K fotoaparátom, benchmark uvádza použitie 12 Mpx snímača so schopnosťou záznamu UHD 4K videa. Nie je jasné, či pôjde o duálne prevedenie, ku ktorému sa prikláňajú niektoré dohady. Na prednej strane sa usídli 8 Mpx snímač.

© Krispitech

Pri 5,1 palcovom displeji sa spomína FHD 1080p rozlíšenie, čiže zaužívaný štandard. Xiaomi Mi 6 má disponovať presne 5,15 palcovou uhlopriečkou displeja. Vítame OS Android vo verzii 7.1.1 Nougat, ktorý bude spojený s používateľským prostredím MIUI.

Dáta ďalej pohltí 64 GB úložisko pri 4 GB kapacite operačnej pamäte alebo rovno 128 GB priestor pri 6 GB RAM.

Cena a dostupnosť

Keďže má isť opäť o najlacnejšiu, alebo jednu z najlacnejších vlajkových lodí, každého zaujíma cena. Xiaomi Mi 6 bude pravdepodobne drahší ako vlaňajší starší súrodenec.

V neoficiálnej rovine sa skloňuje cena, ktorá sa pohybuje okolo sumy 350 eur za základnú konfiguráciu. Vyššie radený model so 6 GB RAM môže atakovať 400 eurovú hranicu. Všetko sa samozrejme dozvieme až po oficiálnom predstavení.

Priamo riaditeľ spoločnosti Xiaomi uviedol, že model Mi 6 bude predstavený v mesiaci apríl 2017. Presný dátum nespomenul, ho úvahy však prichádzajú dva termíny. 11. a 18. deň v aktuálnom mesiaci. Pravdepodobnejší je ten skorší.