Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 6 Xiaomi Mi 6 kráľom fotoaparátov? Ponúknuť má takéto šialené rozlíšenie!

Xiaomi Mi 6 kráľom fotoaparátov? Ponúknuť má takéto šialené rozlíšenie!

5
Ilustračná foto

Najnovšia vlajková loď čínskej spoločnosti Xiaomi, model Mi 6, má byť predstavený už tento mesiac (pravdepodobne 16. apríla). O chystanej novinke k nám prúdi jedna informácia za druhou. Tu je jedna z najnovších.

Na internet sa dostalo niečo, čo vyzerá ako oficiálna krabička pre distribúciu Mi 6. Na nej je už tak, ako býva zvykom, zoznam špecifikácií. Zaujímavé je hlavne číslo „3000,“ ktoré podľa redaktorov servera GSM Arena značí rozlíšenie fotoaparátu, ktoré by malo byť až 30 Mpx.

O presných špecifikáciách Mi 6 toho zatiaľ veľa nevieme. Zaujímavý je hlavne spomínaný fotoaparát, ktorý ponúka predsa len podstatne vyššie rozlíšenie, než konkurenčné modely. Taký japonský Sony v minuloročnej Xperia Z5 generácií použil 24.8 Mpx senzory, no už aj to bolo viac než dosť. K nižšiemu, 19 Mpx rozlíšeniu sa nakoniec uchýlili aj oni. Čo je však v každom prípade taktiež možné je to, že Mi 6 ponúkne 2x 15 Mpx senzory.

Na krabičke je podstatne viac zaujímavých čísel. Medzi moje najobľúbenejšie patrí kapacita batérie – 4 000 mAh pri 5,15-palcovom smartfóne čo by mohlo značiť vynikajúcu výdrž batérie. V kombinácii s 10nm Snapdragon 835 sa tak máme na čo tešiť. Nakoniec, model, ktorého krabička je vyobrazená má ponúknuť 6 GB RAM a 128 GB úložisko. Dostupná bude aj verzia so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom.