Xiaomi okrem smartfónov vyrába aj niekoľko ďalších hi-tech zariadení. Medzi nimi je aj relatívne nový dron, ktorý je schopný zachytiť video v 4K rozlíšení.

Do zaujímavej ponuky ho zaradil aj obchod TomTop, v ktorom ho nájdete za zaujímavých 485 €. Ak sa bojíte, že vám dron stopnú colníci a budú po vás chcieť ďalších 100 € ako doplatok za daň, tak môžete ostať kľudní. TomTop totiž do niekoľkých krajín, vrátane Slovenska posiela balíček s predplatenou daňou čo znamená, že k vám príde bez toho, aby ste museli čokoľvek doplatiť.

No a teraz o samotnom drone. Jeho najdôležitejšou súčasťou – po motore a vrtuliach je samozrejme kamera. Tá disponuje 3-osovou stabilizáciou pre čo najjemnejší obraz. Ako som už spomenul, veľkou výsadou je 4K rozlíšenie a zorný uhol až 94 stupňov.

Dron budete ovládať cez aplikáciu, pomocou ktorej mu môžete povedať, nech letí na určitý bod na mape, nech krúži okolo vami zvoleného bodu alebo ho jednoducho budete ovládať manuálne. V balení si nájdete aj ovládač, ktorý disponuje niekoľkými zaujímavými funkciami. Jednou z nich je aj automatické vrátenie namiesto vzletu. Nemusíte sa tak báť, že vám odletí a už ho nikdy neuvidíte. Batéria v drone vám zabezpečí približne 27 minút letového času.

Ak sa vám teda páči predstava toho, že si svoje okolie alebo výlet zaznamenáte z vtáčej perspektívy a k tomu ešte v 4K rozlíšení, viete kam sa máte obrátiť.

Videoukážka toho, ako dron natáča