VIDEO: Tento muž z náhradných súčiastok, ktoré kúpil v Číne poskladal plne funkčný iPhone 6s

2
V Číne kúpite snáď všetko. Stačí vedieť, kde hľadať. Presvedčil sa o tom aj americký YouTuber Scotty Allen. Chcel si totiž poskladať svoj vlastný iPhone 6s len z náhradných dielov, ktoré hľadal u pouličných predajcov.

– Upozorňujeme na spoiler –

Výsledkom bolo poskladanie novovyzerajúceho zariadenia za približne 300 dolárov. Vo videu, ktoré trvá takmer 24 minút vysvetľuje, ako mu takýto zaujímavý projekt na padol, ako aj všetky návštevy predajcov. Snáď všetko, čo potrebujete na poskladanie si svojho vlastného smartfónu totiž nájdete u malých predajcov, ktorí takéto súčiastky predávajú ilegálne.

Na výber pritom máte skutočne všetko, od malinkých skrutiek až po displeje s digitizérom. Najväčším problémom bola matičná doska so všetkými čipmi, z ktorých sa nedali zohnať úplne všetky. Zvolil teda podstatne jednoduchšiu voľbu. Kúpil si použitú dosku, ktorá bola dokonca v záruke.

Čistá cena zariadenia je síce 300 dolárov, ako však samotný tvorca priznáva, na celý projekt použil približne 1 000 dolárov. Je však stále zaujímavé, ako sa v Číne dá zohnať snáď všetko. Keď ste dosť šikovní a zruční, môžete si poskladať aj svoj vlastný smartfón. Podľa Američana to nie je oveľa ťažšie, než pozapájanie súčiastok v desktopovom počítači.