VIDEO: Z tohto konceptu Nokia 9 vám budú tiecť sliny. Pozrite sa, ako by vyzeral perfektný smartfón

14
YouTube je plný zaujímavých videí. Jedným z najzaujímavejších kanálov je jednoznačne Concept creator, ktorý sa zaoberá predstavovaním si toho, ako by mohli vyzerať smartfóny budúcnosti. Jeho najnovším kúskom je chystaná Nokia 9.

Podľa posledných informácií ide o skutočné zariadenie, ktoré má na trh prísť už tento rok, pravdepodobne s podstatne odlišným dizajnom. Poďme sa však pozrieť na to, ako by vyzeralo ak by sa splnili želania talentovaného umelca.

Duálny fotoaparát, laserové zaostrovanie

Zariadenie vo videu je vyrobené z kovu a skla a celkovo tak vyzerá veľmi elegantne a moderne. Zadnú stranu zariadenia zdobí duálny fotoaparát, laserové zaostrovanie, duálny LED blesk a snímač odtlačkov prstov. Na zadnej strane je taktiež umiestnené logo výrobcu.

Predná strana je podstatne luxusnejšia. Tvorí ju totiž nádherný displej s minimálnymi rámikmi, dokonca ešte tenšími než na Galaxy S8. Nechýbajú ani dva reproduktory, medzi ktorými je umiestnený USB C port.

Snapdragon 835, veľký displej a 6 GB RAM

Autor videa nespomenul žiadne špecifikácie. Dá sa však predpokladať, že skutočná Nokia 9 ponúkne procesor Snapdragon 835 a najmenej 5,5-palcový displej. Samozrejmosťou by mal byť Android 7.0 Nougat, poprípade Android O, keď ho Google oficiálne dokončí. Výbavu by mal zakončiť 6 GB operačnej pamäte RAM.