Spoločnosť Turing Robotics Industries chystá produkciu nového modelu smartfónu s názvom Appassionato, ktorý vyzerá veľmi zaujímavo.

V minulom roku sme videli vízie zakladateľa spoločnosti, ktorý si predstavoval smartfón so 60 Mpx fotoaparátom alebo 12 GB RAM. Bežať mal na operačnom systéme Swordfish OS. Tieto parametre boli až veľmi futuristické na to, aby sa stali reálnymi.

O smartfóne Turing Phone Appassionato veľa známych detailov nie je, no aj tých pár je zaujímavých. V prvom rade pôjde o prvý masovo vyrábaný smartfón vyhotovený zo špeciálnej zliatiny, ktorú výrobca prezentuje pod názvom liquidmorphium. Má isť o pevnejší materiál ako oceľ alebo dokonca titán.

Turing Phone

Aby toho nebolo málo, povrchová úprava bude mať podobu uhlíkového povlaku s niektorými vlastnosťami rovnajúcimi sa diamantu. V podstate pôjde o niečo ako poriadne tvrdú keramiku, ktorú bude len veľmi ťažké poškriabať.

Turing Phone Appassionato dostane do výbavy istú formu umelej inteligencie. Tá má pri používaní smartfónu doplniť (alebo dokonca nahradiť) tú ľudskú. Umelá inteligencia vám pomôže správne sa rozhodnúť pri rôznych voliteľných možnostiach, predpokladať môžeme vyhodnocovanie používateľských návykov alebo celkovú digitálnu asistenciu.

Teoreticky vyzerá funkcionalita pôsobivo, v praxi sa ale bude s najväčšou pravdepodobnosťou držať pri zemi. Smartfón vám istotne sám od seba neobjedná lístky do kina a ani nezruší stretnutie, ak vyhodnotí, že ho napríklad nestíhate.

Dve verzie, takmer neznáme parametre

Avizovaný čipset Qualcomm Snapdragon 820 dych nevyráža. Určite poskytne stále dostatočný výkon, no napriek tomu ide o starší čipset. Najnovší kus kremíka SD835 by zariadeniu svedčal viac, a to aj vzhľadom na jeho cenu.

Turing Phone

Dobrou správou je, že výrobca nahradí predošlý OS Sailfish systémom Android vo verzii 7.1.1 Nougat. Spoločnosť Turing Robotics Industries uviedla, že Turing Phone Appassionato príde na trh v septembri v dvoch verziách.

Edícia Turing Phone Appassionato PX8 bude stáť 1090 dolárov, teda približne 1030 EUR. Luxusnú verziu s doplnkovým označením GX8 ovenčí cenovka 1599 dolárov, čiže 1500 eur. Pri pohľade na cenu odhadujeme, že masová produkcia až tak masová nebude.