Krutý TEST Samsung Galaxy S8: Prežije poškriabanie, ohýbanie a test zapaľovačom?

4

Samsung Galaxy S8 a S8+ sa už o deň dostanú k prvým záujemcom aj u nás na Slovensku. Aktuálne ho poväčšine testujú len recenzenti, ktorí sa zameriavajú na rôzne aspekty novinky. Ak ste ešte nečítali našu recenziu a S8/S8+ vás zaujímajú, neváhajte tak spraviť.

YouTuber JerryRigEverything je známy tým, aký krutý no zároveň férový je ku všetkým telefónom, ktoré mu prejdú cez ruky. V jeho réžii sme už videli, ako zničil Nexusy, iPhony, HTC-čka a teraz bol na rade Galaxy S8.

Novinku od Samsungu z oboch strán chráni krycie sklo Gorilla Glass 5, ktorý zároveň chráni aj objektívy všetkých senzorov a fotoaparátov. Podľa testu sklo povolí až pri tvrdosti 6 z Mohsovej stupnice. Kľúče a drobné teda telefónu nič nespravia.

Jedinou slabšou stránkou je snímač odtlačkov prstov, ktorý sa poškriabať dá, no aj napriek tomu fungoval korektne. Je teda nejasné, do akej úrovne by musel byť poškriabaný, aby predstal fungovať.

Neskôr už nasledoval test ohňom. AMOLED displeje sú pri tomto teste známe tým, že ich panel zbelie a už navždy tak ostane. Výnimkou nebola ani S8, ktorej sa stalo to isté. Nevravíme, že sa vám to bude stávať každý deň, je však zaujímavé vidieť, ako to funguje. Naopak, LCD displeje poväčšine sčernejú, no po chvíle sa vrátia do normálu.

Posledný test bol azda ten najdôležitejší. Podarí sa mu telefón ohnúť? Pri Galaxy S8 sa mohol snažiť koľko chcel, no kovový rám, ako ani lepidlo, ktorým Samsung podľa rozboru iFixit nešetril nepovolilo. Tak či onak zatiaľ vyzerá Galaxy S8 na zariadenie, ktoré je postavené skutočne solídne a precízne.

Plánujete si ho kúpiť, resp. máte už predobjednávku? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!