Úvod Elektromobilita Tesla Tesla má odteraz vyššiu trhovú hodnotu než Ford

Tesla má odteraz vyššiu trhovú hodnotu než Ford

Budúcnosť je jasná, prevažne elektrická.

0

Trhová hodnota Fordu sa aktuálne pohybuje na hranici 45,1 miliárd dolárov. Trhová hodnota Tesly je po novom 47,8 miliárd dolárov. Wow. Informoval o tom server Bloomberg.

Tesla minulý rok dodala približne 80 000 automobilov. Na druhú stranu, Ford, druhá najväčšia americká automobilka ich predala celkom 6,7 miliónov.

Akcie Tesly porástli o slušných 5 percent hneď po tom, ako firma oznámila, že sa jej tento rok podarilo dodať už 25 000 vozidiel (takmer polovica z nich bol drahší Model X). Investori to vidia ako veľmi pozitívny krok, čo sa hneď odzrkadlilo aj na akciách.

Analytici však stále nemôžu uveriť tomu, že Ford, firma, ktorá vyrába autá už vyše 100 rokov a prítomná je na všetkých trhoch po svete má nižšiu trhovú hodnotu než nováčik na trhu – Tesla.

Elon Musk tvrdí, že Tesla môže v roku 2018 po uvedení Model 3 vyprodukovať až 500 000 vozidiel. Či sa tak aj stane zatiaľ jasné nie je. Tesla je však firma, resp. značka, o ktorej ľudia radi rozprávajú. Akákoľvek dobrá správa z ich dielne okamžite spúšťa vlnu reakcie, ktorá sa odzrkadlí aj na burze.