Úvod Xiaomi Xiaomi Mi Mix Ak chceš telefón bez rámikov, nemusíš dať 800€ za Galaxy S8! Máme...

Ak chceš telefón bez rámikov, nemusíš dať 800€ za Galaxy S8! Máme lacnejšie riešenie

5

Veľkonočné sviatky už klopú na dvere a internetový obchod GearBest.com to dobre vie. Hoci Veľká noc nie je sviatkom obdarovávania, bola by škoda túto akciu nevyužiť.

V akciovej ponuke je toho naozaj veľa. Smartfóny, smart hodinky, gadgety a mnoho ďalších doplnkov, ktoré sa práve pýšia zníženými cenovkami.

Zobraziť kompletnú Veľkonočnú ponuku

Vo Veľkonočnej ponuke je zaradený aj futuristický smartfón z dielne Xiaomi s nám dobre známym názvom Mi Mix. Jeho cenovka od predstavenia výrazne klesla, a to aj vďaka tejto sviatočnej ponuke. Určite veľmi dobre viete, aké špecifikácie Mi Mix ukrýva, no pripomenutím určite nič nepokazíme.

Xiaomi Mi Mix sa pýši naozaj prémiovým bezrámikovým vzhľadom a keramickou konštrukciou, ktorá na elegantnosti len pridáva. Luxusným bonusom je aj kontúra šošovky fotoaparátu a snímača odtlačkov prstov, vyhotovená z 18-karátového zlata.

Estetický dojem z bezkonkurenčného 6,4-palcového displeja s 2K rozlíšením (2040 x 1080) nepokazí žiadny nevzhľadný hrubý rám. Tvorí totiž až 91,3 % plochy. Trošku hrubšie ohraničenie nájdete len na spodnej strane, kde je takisto osadená aj selfie kamera s rozlíšením 5 Mpx. Jej väčší súrodenec na strane zadnej disponuje 16 Mpx rozlíšením, clonou f/2.0 a tiež schopnosťou natáčať videá v 4K rozlíšení. Hneď pod ním sa nachádza snímač odtlačkov prsta.

Vnútro tela hrubého len 0,79 cm tvorí štvorjadrový procesor Snapdragon 821 s taktom 2,35 GHz. Grafickú stránku má pod palcom Adreno 530 a čo sa týka pamätí, tie si rozdelili 4 GB pre operačnú pamäť RAM128 GB pre internú pamäť alebo 6 GB pre RAM256 GB pre ROM. Záleží na tom, pre ktorú pamäťovú konfiguráciu sa rozhodnete. Podporu pre externé rozšírenie tu však nenájdete.

Xiaomi Mi Mix

Veľký displej s vysokým rozlíšením potrebuje veľa energie, preto si Mi Mix vyslúžil batériu s kapacitou 4 400 mAh. Tú nabijete naozaj rýchlo vďaka podpore rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0. Samozrejme, prostredníctvom USB-C.

Súčasťou výbavy je aj OS Android 6.0 Marshmallow (MIUI 8) s plánovanou aktualizáciou na Android 7.0 Nougat, podpora Dual SIM, NFC či Bluetooth 4.2. Žiaľ, ako sme už pri Xiaomi zariadeniach zvyknutí, ani pri Mi Mix nehľadajte podporu 800 MHz pásma.

Aktuálna cenovka Xiaomi Mi Mix na GearBest.com v rámci Veľkonočnej akcie ukazuje 565,96 EUR.

Zobraziť kompletné špecifikácie Xiaomi Mi Mix