Úvod Aplikácie Služby Spotify a Apple Music nájdeme už aj v Messenger aplikácii

Služby Spotify a Apple Music nájdeme už aj v Messenger aplikácii

0

V utorok sa konala vývojárska konferencia spoločnosti Facebook, ktorá je známa pod označením F8. Okrem rozšírenej reality a premietania myšlienok na text (áno, naozaj) sme videli aj novinky, ktoré sa týkali dvornej Messenger aplikácie.

Už dlhšie je známe, že Facebook chce urobiť zo svojej Messenger aplikácie nástroj pre akúkoľvek komunikáciu. Vypisovanie so známymi dopĺňa komunikácia so spoločnosťami, nechýbajú videohovory alebo rozšírenia v podobe integrovaných aplikácií.

Integráciu zábavných gifiek v blízkej budúcnosti dobehne aj užitočnejšia funkcionalita. Vnorenia sa totižto dočkajú aj hudobné služby Spotify a Apple Music, ktoré používajú desiatky miliónov ľudí.

David Marcus ako viceprezident spoločnosti uviedol, že hudbu v Messenger aplikácii nájdeme veľmi skoro. Podľa neho pôjde o dobrú vec a my si to myslíme tiež. Niektorým užívateľom sa už novinka môže objaviť.

Používame beta verziu Messenger aplikácie a rozšírenie pre Spotify sme v nej našli. Aplikáciu sme pritom aktualizovali dnes doobeda. Zdieľanie hudby pracuje rýchlo a prehrávanie funguje tiež tak, ako vývojári deklarovali. Služba Apple Music sa nám medzi rozšíreniami zatiaľ neobjavila.

Messenger

Používatelia radi zdieľajú svoju obľúbenú hudbu. Z rozšírení si logicky nainštalujete tú hudobnú službu, ktorú používate. O ďalších hudobných službách informácie nie sú, no nie je vylúčené, že sa časom objavia aj tie. Rozšírenia sú totižto otvorené pre vývojárov tretích strán.

Takýmto spôsobom budete môcť zdieľať a prehrávať skladby a albumy priamo v chate v Messenger appke. To znamená, že pre jej zdieľanie alebo prehranie nebudete musieť opustiť Messenger. Všetko vykonáte priamo v jeho používateľskom prostredí.