Úvod Výrobcovia Samsung Bloomberg: Samsung zaznamenal v Q1 mimoriadne tržby. Najväčšie od roku 2013

Bloomberg: Samsung zaznamenal v Q1 mimoriadne tržby. Najväčšie od roku 2013

1
Samsung
© webpt.com

Vtipy o minuloročnom najhorúcejšom produkte a vyšetrovanie korupčného škandálu rast kórejského Samsungu nezastavili. Prvý štvrťrok aktuálneho roku 2017 bol pre spoločnosť mimoriadne úspešný.

V Q1 2017 Samsung zaznamenal tržby na úrovni 44 miliárd amerických dolárov. Ak sa pozrieme na výnosy po odpočítaní prevádzkových nákladov s výnimkou finančných položiek a daní, dostaneme sa k sume približne 8,7 miliardy amerických dolárov.

Údaje zverejnil samotný Samsung, pričom ich zverejnila aj renomovaná biznis agentúra Bloomberg.

Aktuálne finančné výsledky sú najlepšie od roku 2013, presnejšie od jeho tretieho štvrťroku. Analytici sa domnievajú, že za ekonomickým úspechom stoja polovodičové komponenty a OLED displeje, ktoré Samsung produkuje, a ktoré sú veľmi žiadané.

Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Analytici zároveň predpovedajú ešte úspešnejší druhý štvrťrok 2017, do ktorého sme vstúpili mesiacom apríl. Je jasné, že dopyt po OLED displejoch a polovodičových jednotkách nebude klesať. V tomto mesiaci zároveň príde do predaja Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+, ktoré tržby ešte zvýšia. Oba modely sú ostro sledované a očakáva sa, že sa budú predávať veľmi dobre.

Ceny akcií spoločnosti Samsung stúpli od začiatku roka o 16 percent, čo len vypovedá o pozitívnej ekonomickej situácii.