Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung posilňuje výrobu Galaxy S8+: Predajcov viac zaujíma model s väčším displejom

Samsung posilňuje výrobu Galaxy S8+: Predajcov viac zaujíma model s väčším displejom

0
Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+

Podľa najnovších informácií z Južnej Kórey sa Samsung rozhodol posilniť výrobu väčšieho zariadenia z dvojice noviniek, Galaxy S8+. Dôvodom majú byť predajcovia, ktorí prejavili silnejší záujem o 6,2-palcový model.

Samsung preto mierne posunul pomer výroby Galaxy S8+ na 45 %. Doteraz bol S8+ zodpovedný za 40 %, zatiaľ čo menší, 5,8-palcový model za 60 %. Okrem toho je možné, že dôjde k ďalšiemu navýšeniu, keď sa zariadenie 21. apríla začne rozposielať prvým záujemcom.

Ak by sa vyplnil minuloročný scenár, Samsung by mohol nakoniec vyrábať viac kusov Galaxy S8+ než klasického Galaxy S8. Firma sa celkom dynamicky dokáže prispôsobiť požiadavkám trhu. Príkladom je Galaxy S7 edge, ktorý prvotne tvoril len 30 % celkovej výroby. Keď si Samsung uvedomil, že ho ľudia chcú viac, než klasickú S7, pomer posunul na 70 % v prospech zakriveného smartfónu.

Výsledkom toho, že o drahšiu verziu S8 je obrovský záujem má byť rekordne úspešný prvý štvrťrok. O tom, koľko sa noviniek nakoniec predá a koľko na tom Samsung zarobí budeme informovať.